chubasco
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
19°

Onze novel·les i 41 poemaris opten als Ciutat de Palma

Prop de la meitat de les obres s'han presentat sota pseudònim

87094

Jaume Cabré serà al jurat del Llorenç Villalonga de novel·la.

L'edició d'enguany dels premis literaris Ciutat de Palma 2000 en llengua catalana ja ha tancat el termini d'admissió d'originals. Tal com s'estipula a les bases del concurs, el termini va vèncer el passat dia 3. En total, són onze els originals presentats al premi de Novel·la Llorenç Villalonga, dotat amb 2.500.000 pessetes i, quaranta-un els que opten al guardó Joan Alcover de Poesia amb un premi de 500.000 pessetes. Prop de la meitat d'aquests originals s'han presentat sota pseudònim. Les obres premiades seran editades per l'editorial Moll, des d'on s'està negociant una coedició amb una editorial catalana.

Encara existeix la possibilitat que siguin més els texts que es presentin, ja que encara hi tenen cabuda tots els que arribin per correu, amb data d'expedició anterior a dia 3 de novembre. De la mateixa manera que es coneix la participació en els premis, que no ha variat gaire respecte de la passada edició, en què s'hi presentaren vuit novel·les i una cinquantena de poemaris, també es coneix la dels jurats encarregats de guardonar la millor obra a cada un dels apartats.

Integrat per cinc membres, l'esquelet de cada jurat es manté similar als d'anteriors edicions: dos representats de l'AELLC (Associació d'Escriptors en Llengua Catalana), un de la Universitat de les Illes Balers (UIB), els guanyadors de la passada edició, Josep Lluís Bulguera (novel·la) i Susanna Rafart (poesia), i dos literats de fora Mallorca, l'escriptor català Jaume Cabré i el poeta eivissenc Jean Serra. La principal novetat d'aquest any la presenta el jurat del Llorenç Villalonga amb la incorporació del poeta i crític literari David Castillo.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.