nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

La Simfònica de Galícia compartirà Mendelssohn amb les veus illenques

El burgalès Víctor Pablo Pérez dirigirà anit a l'Auditòrium el «Cant de lloança»

El Cant de lloança de Mendelssohn, una peça que requereix unes condicions interpretatives molt específiques i per aquest motiu poc interpretada, omplirà aquest vespre l'Auditòrium gràcies a l'impressionant conjunció de l'Orquestra Simfònica de Galícia amb el Cor de l'Orquestra i la Coral Universitat de les Illes Balears.

Palma tindrà la possibilitat de «descobrir una obra poc coneguda d'un compositor suficientment conegut», comentà Carlos Rubio, gerent de l'Orquestra Simfònica de les Balears Ciutat de Palma. Aquesta peça, que representà en el seu moment una importantíssima contribució al concepte d'integració de la música orquestral i vocal que inicià Beethoven, serà dirigida aquesta nit per Víctor Pablo Pérez, un dels directors més ben considerats dins el panorama espanyol.

Així, de la mà de la batuta del burgalès, els assistents faran un viatge musical des dels dos primers moviments fins al darrer, més llarg. Una perllongada introducció a una brillant cantata. Una simfonia «rica en matisos i colors amb unes àrees formidables, molt dramàtiques», comentà Joan Company, director de la Coral Universitat de les Illes Balears, que també ret tribut al compositor alemany commemorat multiples vegades enguany, J. S. Bach, que contempla un moment en què la coral canta a capel·la.

Una obra de temàtica religiosa luterana, que va ser composta amb motiu del 400è aniversari de la Bíblia de Gutenberg, que resulta segons l'opinió de Company «espectacular però a la vegada molt intimista». Un recital del que està segur que «el públic en sortirà vibrant».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.