algo de nubes
  • Màx: 19.23°
  • Mín: 9.02°
18°

Carme Riera celebra a Barcelona les noces d'argent amb la narrativa

Els estudiosos en repassen la trajectòria en un volum

86414
Retrospectiva imatge de Riera, als inicis de la seva carrera.

Són les noces d'argent d'un matrimoni venturós que es fermà ara fa 25 anys amb la publicació d'un títol, Te deix, amor, la mar com a penyora, que se subratllaria en el conjunt de la narrativa catalana d'aquella dècada, la dels setanta. Naixia d'aquella unió, la de Carme Riera amb la narrativa, una veu poderosa, a la qual els anys dotarien de força i prudència, i de la virtut de la versatilitat.

Narració breu amb la qual una jove Riera obria camí a una literatura d'agredolça temàtica, de discreció sentimental i, estilísticament, d'impecable precisió, Te deix, amor, la mar com a penyora inaugurà la trajectòria literària d'una creadora a qui demà es retrà un degut homenatge a Barcelona, ciutat on resideix i treballa de fa molts anys.

Organitzat conjuntament per l'editorial Destino, la Universitat Pompeu Fabra, la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Residència d'Investigadors, l'acte d'homenatge i celebració tindrà el seu punt àlgid en la presentació del volum El mirall i la màscara. Vint"i"cinc anys de ficció narrativa en l'obra de Carme Riera, en el qual s'han reunit una àmplia nòmina d'estudiosos per aportar diverses visions sobre la narrativa de la mallorquina.

Coordinat per Luisa Cotoner i precedit pel pròleg de Pere Gimferrer, amic personal de l'escriptora des de fa més de tres dècades, el corpus d'estudis compta amb els noms de Neus Aguadó, Pilar Arnau i Segarra, Francesca Bartrina, Maria Camí"Vela, Neus Carbonell, Albert Lloret, María Pilar Rodríguez, Meri Torras i Fernando Valls, com també amb especialistes provinents d'universitats estrangeres, com és el cas de Geraldine C. Nichols, Brad Epps, Horst Hina i Akiko Tsuchiya.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.