algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
17°

Breus

• EXPOSICIONS

Deià acull l'impressionisme de Mullen L'Hotel Residència de Deià inaugurarà demà una mostra amb obres de pur estil impressionista de la pintora britànica Lindsay Mullen, instal·lada a l'illa de Menorca des de fa un temps. La màgia d'aquesta terra la deixà encisada i l'enomorà fins al punt d'alimentar la seva inspiració tot recreant-se en els fantàstics paisatges que ofereix l'illa, i a partir dels quals la pintora és coneguda arreu del món. En la mostra, que romandrà visitable a la galeria d'art de l'hotel fins el proper 12 de setembre, es podrà apreciar la mestria de Mulen per a l'ús de la llum. La lluminositat «tan especial i característica de Menorca és captada per l'artista britànica, amb gran sensibilitat. El quadres transmeten l'atmosfera tan peculiar de la terra i els múltiples paisatges», assenyala la seva secretària i comissària de la mostra, Sònia Pons Vidal. DdB.

La ruta asiàtica d'Alexandre el Gran El Centre Cultural de la Fundació la Caixa acollirà, des del 22 de setembre fins al 30 de desembre, la mostra Àsia, ruta de les estepes. D'Alexandre el Gran a Genguis Khan. L'exposició recull els punts en comú i l'intercanvi cultural que es va produir entre les antigues civilitzacions nòmades que, durant 15 segles, recorregueren l'immens espai, de més de 6.500 quilòmetres, entre la mar Negra i Mongòlia. El viatge que ofereix Àsia, ruta de les estepes està limitat pels dos grans conquistadors que dominaren la zona durant el seu temps, Alexandre el Gran (356-323 a.C.) i Genguis Khan (1167-1227). La mostra té com a objectiu redescobrir la història d'una zona desconeguda, en part, per la falta de monuments i restes materials. Els resultats de les excavacions del subsòl, realitzades a principi del segle XX, permeten ara, mitjançant la mostra, contemplar el món de les estepes en tota la seva dimensió. Després de Barcelona, la mostra, també produïda per la Fundació la Caixa, s'exhibirà al Museu Guimet de París i a la Sala d'Exposicions de la Caixa a Madrid. EPR.

Les millors imatges de Borges L'Fnac L'Illa organitzarà una exposició fotogràfica al voltant de l'escriptor Jorge Luís Borges divendres que ve 1 de setembre i fins al 22 d'octubre, titulada Jorge Luis Borges a Sicília. L'exposició sobre l'escriptor argentí està composta per més de 30 fotografies realitzades pel fotògraf italià Ferdinando Scianna, membre de l'agència Magnum des de 1982. A més, dilluns 4 de setembre a l'Fnac L'Illa tindrà lloc una lectura dramatitzada d'una selecció de texts de l'escriptor que portarà per títol Mundo Borges. Així mateix, s'hi celebraran altres activitats com la del dimarts dia 5 del mateix mes, quan es projectarà el documental Borges i, dimecres dia 6, l'entrevista que va realitzar Joaquín Soler Serrano per a Televió Espanyola, en què l'escriptor fa un repàs de la seva obra i vida.EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.