algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Honors mariners a la Verge del Remei

El Molinar sortí al carrer a retre homenatge a la seva patrona

El gran fervor i la religiositat marinera tornà a tenir un bell exponent ahir horabaixa en la processó marinera de la Mare de Déu del Remei del barri del Molinar. Tal com estableix el costum des de fa aproximadament una quarantena d'anys, la patrona de l'església d'aquesta localitat de tradició marinera, amb tots els honors i una gran custòdia, sortí del recinte de culte que presideix acompanyada en tot el seu recorregut per terra pels alegres sons d'una quantiosa banda de cornetes i tambors.

Per segon any consecutiu, la Confraria de Nostra Senyora de l'Esperança també escortà la Verge fins al Club Nàutic des Portitxol. Mentrestant, als carrers pels quals feia el seu recorregut era objecte de les aclamacions dels veïns, que li reteren tots els honors. En arribar a les instal·lacions, acompanyada pels socis dels clubs pesquers del Molinar i amb una pregària, va ser embarcada en el Vimi, l'emblemàtic vaixell que la porta fa devers trenta anys i de tots conegut.

Des del Molinar, la Mare de Déu del Remei va ser portada per mar fins a davant la catedral. En aquest recorregut per la badia, va ser seguida per nombroses embarcacions que per a l'ocasió varen ser engalanades pels seus propietaris amb globus i garlandes de gran colorit. De tornada al barri del Molinar, la Verge va ser rebuda pels fidels i socis del club amb nombroses bengales de colors que li donaren la benvinguda. Va ser un altre cop dipositada a l'església del Remei.

Aquesta processó és una de les més vistoses del mes d'agost i gaudeix d'una gran bellesa i espectacularitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.