cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 20°
29°

Breus

• EXPOSICIONS

Dolores Sampol obre 'Rojo' a Valldemossa La Sala Capitular de la Cartoixa de Valldemossa acull des d'ahir l'exposició de l'artista Dolores Sampol, que s'inclou dins el programa del Festival de Chopin 2000. Sota el títol Rojo la pintora presenta en aquesta mostra la seva obra més recent, quadres de format apaïsat i elaborats amb tècnica mixta. Collage, olis, paper, l'artista segueix en la seva línia de barrejar les tècniques i els conceptes. Les obres, que representen els elements preferits de Sampol com el menjar "sobrassada, cireres" , tenen com a denominador comú el vermell, el color que unifica i dóna sentit a la mostra. Sampol, un pic més, ironitza i juga amb els motius que pinta i servint-se com no de la figuració, la paraula i els grafismes. Les obres, que romandran visitables en aquest espai fins el 30 d'agost, han estat creades especialment per a aquesta exposició, segons informà ahir la mateixa artista. DdB.

Les angoixes de Joan Serra a Calvià El pintor manacorí Joan Serra inaugura avui vespre (19.00 h.) a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament de Calvià una exposició, que constitueix la presentació pública de l'autor. L'angoixa i el sexe esdevenen la temàtica central de la seva pintura, tot i que segons l'artista, el tema és un aspecte secundari que «ha de fluir lliurement de l'inconscient de l'espectador». L'artista, que admet certes influències dels coneguts Antonio López o Miquel Barceló, reivindica el format petit per posar èmfasi el caràcter íntim d'allò que suposa per ell una obra d'art. L'exposició romandrà oberta al públic fins el proper 27 d'aquest mes. DdB.

Lacroix mostra el costat humà de Dalí La Fundació Eugeni Granell acull des d'ahir la mostra Dalí-Gala-Lacroix. El privilegio de la intimidad, on el fotògraf de París Marc Lacroix revela el costat «més humà i més just» del geni del surrealisme i la seva companya i musa. Així s'expressà el mateix Lacroix en la presentació de la mostra, que integra un total de 95 fotografies de Salvador Dalí i de la seva muller en el castell de Púbol, a Cadaqués, en en les quals es palpa la complicitat del pintor amb el fotògraf, a qui va conèixer el 1970 i amb qui mantingué una estreta relació durant anys. En les il·lustracions que es poden contemplar al Museu pot apreciar-se un Dalí casolà, amant de la seva terra natal, treballant en el seu estudi o senzillament passant el temps.EFE.

• ART

La Generalitat compra l'obra de Villèlia La Conselleria de Cultura de la Generalitat ha adquirit l'obra L'Escultura de Bambú, de l'escultor català Moisès Villèlia, per 220.000 pessetes, una figura de 115 centímetres feta amb canya de bambú. L'obra correspon a l'evolució artística que va experimentar Moisès Villèlia, el nom real del qual és Moisès Sanmartín i Puig (Barcelona 1928-1994), a partir del X Saló d'Octubre de 1957.EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.