algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
20°

El flamant «Fortuna» del rei entra al dic sec

La Casa Reial comunicà que és per la necessitat de fer-hi una sèrie «de controls i revisions»

El nou iot Fortuna es troba des d'ahir dematí en el dic sec. La Casa Reial informà en un comunicat que la necessitat de treure de l'aigua el vaixell obeeix tant sols al fet que ha de ser «sotmès a una sèrie d'ajustaments, controls i revisions». L'embarcació, propietat de Patrimoni Nacional per a ús de la família reial, té la seva base a l'estació naval de Portopí, i tots els reajusts es realitzen a l'interior d'una nau.

El nou Fortuna és un prototip de 41 metres d'eslora que, a causa de les seves característiques, requereix una atenció especial, sobretot a l'inici de la seva utilització en alta mar, recordaren les mateixes fonts. Sembla que la Casa Reial ha volgut aprofitar la participació de la família a la Copa del Rei de vela, que es disputa des de dimarts passat a la badia de Palma, per tal de poder realitzar-hi totes les revisions pertinents i després ja gaudir del vaixell en les seves millors condicions.

Des de l'arribada del iot, la família tan sols ha realitzat una sortida amb ell. Aquesta tingué lloc dilluns passat i tan sols hi participà el rei, acompanyat per la tripulació del Sirius. La passejada dugué el vaixell des de la base de Portopí fins a l'illa de Cabrera, en una travessia que es perllongà durant dotze hores, des del migdia fins a les 23.30 hores del vespre. El Fortuna, que va ser entregat a Patrimoni Nacional el 19 de juny per un grup d'empresaris balears, ha estat fabricat a les drassanes gaditanes de Bazán, té el casc d'alumini, un pes de 35'4 tones, 1'47 metres de calat i 9'2 metres de mànega màxima.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.