nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Una bóna representació del poble de Cómpeta visita Inca per les festes

Als anys 50 unes 300 famílies del poble malagueny es van establir al poble

Una representació del municipi de Cómpeta, Màlaga es troba des d'ahir de visita a Inca. El motiu és que molts habitants d'Inca procedeixen o són descendents del poble malagueny.

Als anys 50 unes 300 famílies de Cómpeta es van desplaçar fins a Inca per treballar a la indústria del calçat. Actualment hi viuen uns 1.200 competans o descendents.

El batle d'Inca, Pere Rotger, va rebre la representació, formada per 97 persones, ahir horabaixa en un acte institucional a l'Ajuntament. Va donar les gràcies als competans per haver contribuït a fer d'Inca el que és i va entregar una placa conmemorativa al batle de Cómpeta, Leovigildo López, i va recordar la visita que fa un any va fer al poble malagueny.

Ahir mateix els competans van partir d'excursió fins a una fàbrica de perles de i després van visitar les coves del Drac.

Avui visitaran Valldemossa i Sóller. Demà aniran a missa i assistiran a l'actuació de Sa Revetla des Puig d'Inca i del grup Fandangos de Cómpeta. El dilluns ja abandonen l'Illa però abans seran rebuts pel batle de Palma, Joan Fageda.

El batle de Cómpeta ha declarat que «estam molt contents d'haver vengut a Inca i ens han rebut molt bé, molta gent ha pogut retrobar els familiars».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.