cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

L'enigma Tutankamon es revela a Palma

El Solleric ofereix un recorregut excepcional pels moments claus del descobriment de la tomba del faraó

91272
Una de les imatges que es poden veure al Casal Solleric.

El mite del déu egipci Tutankamon i els seus misteris podran conèixer-se fins a mitjan mes de setembre al Solleric des de la perspectiva dels ulls dels primers homes que veieren els inimaginables tresors que el custodiaren durant més d'un mil·lenni.

L'exposició, principalment de fotografies reproduïdes sobre les originals, també inclou les úniques imatges en vídeo que es varen gravar del descobriment a més d'antiguitats egípcies diverses d'una col·lecció privada.

L'excavació de la tomba de Tutankamon per part de Howard Carter el 1912 commocionà el món sencer. Avui aquella fascinació que causà encara és viva i les 62 imatges arribades a Palma en mostren el perquè.

Basada en el diari de camp de Carter i en les fotografies de Harry Burton captiva l'espectador amb els seus dubtes i misteris i presenta els màxims protagonistes de la gesta fent partíceps al públic dels principals moments del descobriment.

El document gràfic abraça tot el procés, narrant pas a pas les troballes que a mesura que s'avançava amb les excavacions s'anaren localitzant durant els treballs fins el 1932. Era la primera vegada a la història de l'arqueologia que una excavació era fotografiada amb tanta exhaustivitat i a hores d'ara aquestes imatges són Patrimoni de la Humanitat pel seu gran valor documental.

La mirada sorpresa d'aquells homes que per primer cop veien «coses meravelloses», expressió amb què Carter resumí la primera observació. Les sorpreses, el malefici de la tauleta que trepitjà Carter en endinsar-se a l'interior de la tomba... tot té el seu ressó en aquest aplec documental que dóna peu a imaginar com serien les sepultures dels faraons importants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.