algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

La Llonja revisa la darrera trajectòria de 30 anys d'un «artista multidisciplinari»

El palmesà Gerard Matas és sisè i darrer autor antologat al cicle d'exposicions

De la mà de Gerard Matas (Palma, 1945), el cicle «Trajectòries» es tanca amb la seva sisena exposició. La inauguració d'aquesta mostra que reuneix la producció de l'artista des dels anys 70 tindrà lloc a la Llonja a les vuit d'aquest vespre.

Els quadres que ens presenta Matas, ja cansat de mostrar cossos i anatomies, els vesteix de ratlles, combinant el blanc amb els blaus, els vermells obscurs i els ocres que abracen tota mena de cossos, per potenciar el volum sobre l'esterp pictòric. Hi trobem el moviment a les ratlles, convertint-les en banderoles i cintes, ja llunyanes del cos. Tant les verticals com les horitzontals passaran, poc després, a integrar-se com elements constituents de la sèrie de boscs.

Per una altra banda, aquesta estructura linial es manifesta a l'escultura, on es pot copsar l'enaltiment de formes metàl·liques, entre d'altres. A les seves obres més recents s'aprecia la predilecció per la natura com a tema, presentada com els seus espais protegits que hem de cuidar.

A Matas, «home de poques paraules» que s'expressa a través de l'obra, li agrada viure lluny de les galeries d'art i del públic per dedicar-se més intensament a les seves creacions. La seva concepció artística queda palesa, doncs, a la seva evolució, a la seva experiència personal, que el torna amb els anys més prudent a l'hora d'introduir nous canvis tècnics: «Quan ets jove cerques la innovació, vols rompre amb tot», afirma. El temps té els seus avantatges, ara troba un ventall més ampli de materials pel que té en ment, unes eines menys efímeres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.