cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.6°

Adéu emotiu a Carmen Martín Gaite, feliç escriptora fins el darrer moment

Centenars d'amics i veïns acomiadaren ahir l'autora salmantina a Madrid

85842
Amb José Àngel Valente, al lliurament del Príncep d'Astúries 1988. La mort ha sorprès ambdós la mateixa setmana.

Nombrosos amics i veïns acudiren ahir a la parròquia d'El Boalo, a Madrid, per donar el darrer adéu a l'escriptora salmantina Carmen Martín Gaite. Les mostres d'afecte a l'autora, que finà a la matinada de diumenge a l'edat de 74 anys, van succeir-se al llarg de tot el dia a la capella ardent instal·lada a l'Ajuntament de la localitat, on es manifestaren les condolències a la seva germana Ana María.

«Feliç» perquè la seva germana ha viscut intensament la vida i passà els seus darrers dies escrivint amb tranquil·litat, Ana María Martín Gaite assegurà que l'escriptora «morí abraçada als seus quaderns, creant fins al darrer moment, fidel a les seves dots de treballadora infatigable», tot assenyalant la vitalitat i l'optimisme que sempre havien caracteritzat aquesta autora.

Entre les nombroses personalitats del món de la cultura i les lletres i les autoritats que acudiren a acomiadar aquesta pionera de la narrativa castellana de postguerra hi assistí el secretari d'Estat de Cultura, Luis Alberto de Cuenca, qui lamentà la desaparició d'«una de les fites de la literatura espanyola d'aquest segle», que «no sols era una esplèndida narradora, sinó una gran dramaturga que acabava de consagrar-se».

A manera d'homenatge pòstum, l'Ajuntament d'El Boalo decidí ahir en ple atorgar a Martín Gaite el títol de filla adoptiva d'aquesta localitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.