algo de nubes
  • Màx: 18.58°
  • Mín: 8.69°
18°

El Coliseu de Roma s'obre a nous espectacles després de 1.500 anys

L'amfiteatre s'obrirà demà amb la representació d'«Edip Rei»

El Coliseu, un dels principals símbols de Roma, tornarà a obrir les seves portes com a seu d'espectacles 1.500 anys després de deixar d'utilitzar-se amb aquesta funció.

Edip Rei, la tragèdia de Sòfocles, en versió d'una companyia grega, suposarà a partir de demà la recuperació del monumental amfiteatre que l'emperador Vespasià va fer construir el 72 d.C. i que es va inaugurar baix del mandat de Tit vuit anys més tard.

El Ministeri de Cultura italià està darrere d'aquesta recuperació del Coliseu com a recinte per a espectacles que, després d'Edip Rei, tindrà continuació, almanco aquest estiu, amb una altra obra de Sòfocles, Antígona, i amb la versió musical que del mite d'Edip va compondre Felix Mendelsshon.

Alguns mesos de treball, desenvolupats mentre el Coliseu romania obert a la visita regular dels turistes, han fet possible habilitar una part del monument perquè aquest pugui acollir les representacions.

L'antiga arena de l'amfiteatre s'ha cobert, en una tercera part amb una estructura de fusta que servirà com a escenari, col·locada de manera que no alteri els pilons de pedra del monument que originalment hi servien de suport.

També s'han instal·lat unes grades per poder allotjar els espectadors que en una xifra molt reduïda podran presenciar els muntatges, lluny de les més de 50.000 places que presumptament tenia el Coliseu original.

Hi haurà localitats de peu i seients, totes en el fons, on s'instal·laven els emperadors per la qual cosa alguns, els més rics i afortunats, podran reviure per un moment aquella experiència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.