muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

Cort recorre amb un llibre l'itinerari urbà pel mobiliari artístic de Palma

Catalina Company, Catalina Sureda i Margalida Tur en són autores

63918
Carme Feliu, Joan Fageda i Margalida Tur presentaren ahir el nou volum. | PERE BOTA.

«La porta de Santa Margalida, per on havien entrat a la ciutat les tropes del rei En Jaume el 31 de desembre de 1229, va ser enderrocada el 1912, tot i haver estat declarada Monument Nacional. Desaparegut, doncs, el que havia esdevingut símbol principal de la conquesta catalanoaragonesa, l'Ajuntament de Palma, conscient que es tractava d'un episodi de la història de Mallorca digne de ser recordat, decidí col·locar prop de l'antiga porta un monument en homenatge al Conqueridor».

Es tracta de l'estàtua triomfant del rei en Jaume que presideix avui la plaça d'Espanya, una de les més emblemàtiques peces que vesteixen la geografia urbana de la ciutat. Amb ella, són més d'un centenar les obres d'art que es ressenyen a Palma. Ciutat d'Escultures, nova publicació realitzada per Cort en la qual es recull «amb tota la seva magnitud l'art que és contemplat per milers d'espectadors de cap a cap d'any», segons la presentà ahir el batle Joan Fageda.

Fruit d'anys de treball, aquest recorregut pel mobiliari artístic de la ciutat ve signat per tres autores: Catalina Company, Catalina Sureda i Margalida Tur. La seva tasca es condensa ara en una excel·lent edició que combina la informació gràfica de fotografies a tot color amb els textos explicatius que les acompanyen, on s'aborda la biografia i el currículum dels escultors, i es ressenyen els actes o els personatges en honor als quals s'han erigit algunes de les peces.

El recorregut per aquesta Ciutat d'escultures, realitzat per ordre alfabètic d'autors, dóna lloc a revisar les creacions d'un total de 80 artistes, entre els qui es troben autors de projecció internacional com són Joan Miró, Eduardo Chillida, Dennis Oppenheim o Anthony Caro.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.