cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.4°

Documenta impulsa amb la UIB una nova col·lecció de teoria literària

Manca concretar l'adhesió d'institucions a aquest projecte de traducció al català

101342
Josep A. Grimalt assumirà la direcció de la col·lecció.

La col·laboració de Documenta Balear amb la Universitat de les Illes confirma el proper naixement d'una col·lecció de texts de teoria literària en català. Sota la direcció del professor titular de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada de la UIB, aquesta biblioteca esdevindrà plataforma de difusió de les aportacions dels teòrics en diversos àmbits de l'estudi literari que fins al moment no han estat traduïts al castellà ni al català.

Si bé ja s'ha signat conveni entre el segell editorial i el servei de publicacions de la UIB, manca concretar si altres institucions s'avindran a col·laborar en aquest projecte de traducció al català, que facilitaria l'accés d'estudiants i investigadors a texts de primera importància en la història de la crítica i l'anàlisi literària que, fins ara, s'han de consultar en edicions originals estrangeres o traduccions a idiomes propers com l'anglès o el francès.

Fonts properes al projecte explicaren a Diari de Balears que aquesta col·lecció col·loca en els seus objectius inicials la prioritat de dur al català texts que no hagin estat encara traduïts al castellà, a fi d'assegurar que no es trobarà competència. És el cas, per exemple, del que es planteja com un dels primers volums de la biblioteca de teoria literària, el treball de Roman Ingarden Das Literarische Kunstwerk (L'obra d'art literària), així com dels Palimpsestes de l'estructuralista francès Gérard Genette, treball que sols ha aparegut fragmentàriament en castellà a revistes especialitzades.

Des de la comunitat universitària s'ha mostrat gran entusiasme per un projecte que posarà a l'abast del públic obres fins ara inaccessibles o exhaurides, impulsant els autors actuals a seguir endavant amb noves aportacions, al mateix temps que revertirà en un enriquiment de la bibliografia en matèria escrita en llengua catalana i contribuirà al prestigi de les publicacions de la Universitat de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.