cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
16°

Poesia i pintura es retroben amb la seva unió primigènia a Pelaires

La sala inaugura anit la fructífera trobada de dotze artistes amb poetes

84810
La mostra s'inaugurarà a les vuit d'aquest vespre. | M.A.C.

Sota el lema de «Pelaires & poetry», la sala ubicada al nucli antic de Palma inaugura aquest vespre una exposició en què tot el protagonisme rau en la fusió de dos llenguatges originàriament vinculats amb estretor. Dotze poetes i dotze artistes d'àmbits que s'obren més enllà de les fronteres illenques han estat els encarregats d'executar l'encontre d'aquestes dues disciplines artístiques, i fer"ne palesos els resultats en els díptics que, fins a mitjan proper mes, s'exhibiran a les parets d'aquest espai expositiu.

Organitzada per Frederic Pinya amb la col·laboració inestimable de l'escriptor José Carlos Llop, autor de la introducció al catàleg editat per a l'ocasió, la mostra és tant per als creadors com per a l'espectador un interessant exercici de diàleg, possibilitat amb la conjunció de personalitats, estils i llenguatges artístics, que convida a ser apreciat amb intimisme i lent delit.

Són dotze els aparellaments de pintor i poeta esdevinguts per aquesta mostra: Francesc Parcerisses i Robert Llimós; Marcos Ricardo Barnatan (que recupera emblemàtics versos de la poetessa d'Amherst, Emily Dickinson) i Maria Carbonero; Biel Mesquida i Rafa Forteza; Valentí Puig i Sebastià Ramis; Luis Antonio de Villena i G. Pérez Villalta; Jaime Siles i Pep Llambies; Juan Manuel Bonet i Pelayo Ortega; Àngel Terron i Guillem Nadal; José Carlos Llop i Dis Berlin; Eduardo Jordà i Menéndez Rojas; Lui Rei"Núñez i Anton Patiño; i Enrique Juncosa amb Garcia Sevilla.

La lliure selecció de parelles és el que ha fet possible, explicà ahir Pinya, obtenir resultats d'una gran diversitat. Respecte d'aquest punt, el galerista insistí en la premeditada recerca d'autors d'àmbits dispars, fet manifest en la diversitat lingüística de les composicions poètiques (se'n troben en català, castellà i gallec), en la galeria estilística i conceptual de les obres d'art i, en definitiva, en la gran varietat de propostes que recull la menuda sala Pelaires.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.