muy nuboso
  • Màx: 11.14°
  • Mín: 7.77°
11°

Cinquanta-cinc artistes s'ajeuen al divan per retre homenatge a Freud

«Divaneos» commemora al Balaguer el centenari de «La interpretació dels somnis»

98164
Els artistes participants han compartit entusiasme en aquest homenatge a Freud. | M.A.C.

Que l'art "com els artistes" no escapà de la incomodant mirada de Sigmund Freud ho deixa ben palesa aquella interpretació sobre la sexualitat de Leonardo da Vinci que recuperà per a la posteritat el deixeble del psicoanalista, Carl-Gustav Jung. A partir d'una de les seves obres, explicava el vienès, es podia deduir que l'homosexualitat comptava entre les pulsions reprimides de l'artista.

La connexió de l'inconscient, les pulsions, les repressions i el desig amb el llenguatge i el producte artístic és extensible més enllà del pintor renaixentista. És el que ens recordarà, a partir d'aquest vespre, la reunió de 55 artistes a la mostra «Divaneos», organitzada en commemoració del centenari de la publicació de La interpretació dels somnis per l'Ajuntament de Palma amb l'ajut de diverses entitats.

Instal·lada a les plantes baixa i superior del Casal Balaguer fins el 18 de setembre, la mostra dóna cabuda a un ampli espectre de tècniques, llenguatges i modalitats artístiques amb què els seus autors, entre els quals es troben noms amb tanta solera com els de Susana Solano, Maria Carbonero, José Manuel Broto, Ramon Canet, Pep Guerrero, Mercedes Laguens, Miguel Czernikowski, o Menéndez Rojas, reten homenatge a Freud.

Coordinada per Pilar Aldea i Guillem Mudoy, l'exposició és idònia, en paraules del darrer, «per actualitzar Freud en aquest moment de postmodernitat» i reprendre les teories freudianes sobre l'art, que ell considerava fet «de la mateixa matèria que els somnis».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.