algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

I Pamplona clamà: «Gora San Fermín!»

El capità de l'Osasuna, César Palacios, dóna el sus a les festes amb el tradicional «chupinazo»

Pamplona va començar ahir al migdia les festes en honor al seu patró, conegudes internacionalment, amb el llançament del tradicional «chupinazo», que aquest any tingué com a protagonista el capità de l'Osasuna, César Palacios, després de l'ascens de l'equip de Navarra a Primera Divisió. El protagonisme de l'Osasuna, que atorgà a l'acte un color doblement vermell, el de les samarretes de l'equip i el dels «pañuelicos» dels pamplonesos i visitants que atapeïren la plaça Consistorial, va rompre una tradició que des de fa 59 anys atorgava el privilegi d'encendre la metxa del coet als regidors.

El crit de «Pamplonesas, pamploneses, viva San Fermín. Iruinxemek, gora San Fermín», proferit per Palacios des del balcó principal de l'Ajuntament de Pamplona, fou respost amb «vivas» i «goras» pels milers d'assistents, de diferents nacionalitats.

Després d'aquest i els posteriors coets, llançats entre altres pel president i el vicepresident de l'Osasuna, Javier Miranda i Robert Protomáritr, respectivament, i per la batlessa de Pamplona, Yolanda Barcina, començaren unes festes, que acabaran dia 14 en les quals els toros, la música, l'alcohol i els carrers del centre vell ocupats pels ciutadans ompliran de forma ininterrompuda 204 hores a la vida de la capital navarresa.

Quasi nou dies que, per al capità osasunista de 25 anys, el més jove de tots el que han protagonitzat aquest acte fins ara, retrasmès en directe des de les pantalles gegants instal·lades al passeig de Sarasate i a la plaça del Castillo, començaren amb una emoció especial. Això és, segons les seves paraules, «el màxim» i una cosa per la qual «la majoria de pamplonesos pagaria molts diners», encara que va voler emfatitzar que aquest honor no era només per a ell, sinó per a tot el club, els jugadors i els seguidors, després del recent ascens del seu equip.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.