nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

La poesia torna a regnar a Búger al sol del tercer «Solstici d'estiu»

C.C. Palma.
Potenciar la creació poètica entre els més joves valors torna a ser objectiu primordial a la tercera edició del «Solstici d'estiu», organitzat per la Fundació d'ACA de Búger amb el suport del Govern balear. S'hi ha d'afegir, explicà ahir el president d'ACA, Antoni Caimari, la vocació d'unir les produccions dels autors de totes les Illes, evident en la tria realitzada per la tercera de les publicacions d'aquesta col·lecció anual.

Les composicions del menorquí Òscar Bagur, la mallorquina Encarnació Quetglas i l'eivissenc Rafel Serra són reunides enguany al volum corresponent de la tercera edició del «Solstici d'Estiu», que es presentarà amb una lectura poètica a càrrec dels autors el proper dissabte dia 8 de juliol, al casal de Son Bielí. En aquesta ocasió, i aprofitant els mitjans en acústica de la fundació, el llibre anirà acompanyat d'un casset on es pot sentir el recitat dels poemes amb la veu dels mateixos poetes.

Incidint en la importància que es dóna a Solstici d'estiu com a plataforma de llançament de joves valors poètics, Caimari comptà com a principal comesa la de fer «una edición digna» que serveixi als poetes d'aval per aconseguir publicar en altres editorials. En el cas d'Encarnació Quetglas, que ha rebut ja una oferta per publicar els seus poemes a un segell consolidat, es té la prova més prompta.

La col·laboració del Govern balear en aquesta iniciativa, segons informà ahir el director general de Cultura Pere Muñoz, s'ha incrementat enguany econòmicament, duplicant la seva aportació per arribar a la xifra d'un milió de pessetes i mantenir fidelitat al compromís de «fomentar la cooperació entre les Illes». Així mateix, es contempla la possibilitat que participin a la col·lecció poetes dels Països Catalans en properes edicions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.