algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

Una gala al Principal de pinyol «rosa»

Ben Amics entregà el siurell al Sindicat d'Exclosos i el dimoni al delegat de família de la Diòcesi

El missatge fou ben clar: no és de sentit comú discriminar ningú per raó de la seva condició sexual. Poc a poc es va avançant però encara queden molts de reptes per superar i bastant de camí per recórrer. En un ambient molt festiu i amb una gala de pinyol «rosa» el Teatre Principal quedava petit per acollir el nombrós públic que va voler gaudir de la gran nit de l'Associació Ben Amics en la celebració de la gala de l'orgull gai i lesbià 2000. En la VI edició s'entregaren els premis siurell rosa, que fou per al Sindicat d'Exclosos i el Dimoni Rosa per al delegat de família de la Diòcesi de Mallorca, Manel Sirer.

L'acte comptà amb l'assistència de nombroses autoritats, que foren rebudes amb un ram de flors, representants de cada una de les institucions i partits menys l'equip de Govern de l'Ajuntament de Palma que no envià ningú. La vetlada es va encetar amb la lectura d'un manifest per part del secretari de l'associació Toni Ferrer a través del qual s'instà a l'aprovació de parelles de fet als ajuntaments, a la definitiva aprovació d'una llei autonòmica de parelles de fet, una llei estatal de parelles de fet, entre altres reivindicacions i apel·lant per damunt tot al sentit comú.

La presentació de la gala animada, colorista i molt divertida (no mancaren bromes als polítics, comentant l'absència de Maria Antònia Munar) va córrer a càrrec de Vivian Caoba i Rosita Forsale. Començà l'espectacle i el principal es va omplir de la màgia de l'actuació de Rosita Forsale amb un peculiar Amado mio i un monòleg a càrrec de La chica del Junku punky.

En el transcurs de la gala es féu l'entrega dels premis. Ben Amics va voler atorgar el dimoni Rosa a Sirer per demanar als parlamentaris cristians que votin en contra de les parelles de fet. El premiat excusà la seva presència a través de fax. Els altres dos nominats eren l'empresari hoteler Gabriel Escarrer per fer befa de la proposta d'EU Els Verds sobre les operacions de canvi de sexe i Agustí Buades d'Acció Familiar per voler evitar a tota costa que les parelles homosexuals adoptin nins. Cap dels dimoni rosa va assistir a l'acte.

El siurell rosa s'entregà per haver creat una secció per homosexuals que va recollir el president del Sindicat d'Exclosos, Miquel Bauçà, i Jaume Santandreu, coordinador de la secció gai i lesbiana. Optaven al premi TV3 per la seva programació obertament tolerant i el grup parlamentari d'Esquerra Unida i Ecologista per la presentació d'una proposició no de llei sobre els drets de les persones transexuals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.