cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

La professionalitat envaeix els assaigs de la producció illenca «Fi de Partida»

El director, Tompa, mostrà la seva satisfacció per la qualitat interpretativa dels actors

Ni la duresa dels assaigs, ni la seva intensitat (7 o 8 hores diàries) poden amb la il·lusió del repartiment de «Fi de Partida» de Samuel Beckett, compost per Enric García, Salvador Oliva, Manuel Tubert i Aina Frau, sota la direcció del prestigiós director d'escena francès Gabor Tompa. Una ambiciosa producció illenca, sufragada per la Direcció General de Cultura del Govern balear, que s'estrenarà dins el marc del Festival de Teatre de Sitges, el proper dia 8 de juny.

La il·lusió i les ganes de treballar envaeixen des del passat dia 8 l'especial ambient d'una nau del polígon de Son Castelló on es desenvolupen els assaigs escènics de l'obra. Al seu voltant un home que dirigeix i sap com trobar el millor de cada intèrpret. Un veritable experimentat en els texts de Beckett, que els seus deixebles defineixen com «un extraordinari director».

Una admiració recíproca ja que, tal com assenyalà Tompa, els actors estan complint les seves expectatives, fonamentalment perquè «estan oberts a les meves idees. A més, no tothom pot dir que ha treballat d'aquesta manera Beckett, un autor que presenta una gran dificultat interpretativa».

A «Fi de Partida», com en la resta de la producció de Beckett, conflueix l'element de narració negra amb una imprescindible comicitat, una obra que, segons exposa Tompa, «s'ha d'interpretar amb precisió i rapidesa, com si es tractàs d'una estructura musical, per tal que el sentit de l'humor clownesc tengui efecte per al públic».

Sota un rerefons en què es transmet que no hi ha solucions fàcils en la vida, els intèrprets retroben allò millor dels seus coneixements per expressar fidelment un sentiment d'esperança. Ahir fou l'hora d'assajar l'escena de l'apocalipsi, un espai en què el complex personatge de Hamm (un cec paralític interpretat per García) i Clov (Oliva) intercanvien les seves reflexions en relació amb la fi del món.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.