cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

La Fundació Miró incrementa amb 15.000 les visites al llarg del 1999

Foren un total de 100.510 les persones que durant l'any s'acostaren al centre

88466
L'Espai Estrella es dedicarà en exclusiva a mostrar l'obra de Miró.

Amb un total de 100.510 visites registrades al llarg del 1999, la Fundació Joan i Pilar Miró ha fet balanç molt positiu en la memòria corresponent a l'any passat. Són 15.127 persones més que en el 1998 les que al llarg de l'any passat s'acostaren a la Fundació per gaudir d'una oferta diversa d'exposicions, activitats didàctiques i conferències, un increment molt significatiu quan es compleixen tot just set anys de l'obertura del centre.

La dada s'extreu de la memòria d'activitats i xifres referents a l'any 1999, presentada la setmana passada en la reunió del Patronat de la Fundació Miró amb l'edició novedosa i divulgadora. A diferència del document de funcionalitat interna realitzat en anys anteriors, en aquesta ocasió la publicació servirà per constatar el dinamisme del centre de portes a fora, atès el disseny d'aquest volum a tot color que documenta les exhibicions i esdeveniments més importants.

Un altre punt destacat entre les dades més positives de la memòria és l'evolució del pressupost, que s'ha incrementat dels 239 milions del 98 als 272 amb què la Fundació disposa per al 2000, passant pels 250 de què disposà al llarg del 1999. Aquest ampliat pressupost, comentà el director, Aurelio Torrente, servirà per seguir oferint la diversitat de mostres que s'han vist al centre, com són la revisió als autors d'«Abans de l'informalisme», l'antològica d'olis, collages i dibuixos d'Esteban Vicente, o el repàs al moviment artístic generat des de les planes de Neon de suro.

Les mostres dedicades als gravats de Miró-Barbará o l'homenatge a Pilar Juncosa, així mateix, tendran continuïtat en noves seleccions d'obres de Joan Miró, atès que, informà Torrente, l'Espai Estrella del centre es confirma com a sala dedicada exclusivament a acollir diferents mirades per mostrar l'obra del pintor català.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.