cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.06°

Una història d'amor, passió i intriga a escena

El Teatre Principal estrenarà el dia 29 de març la coneguda òpera de Puccini «Tosca»

«A pesar de l'opinió generalitzada que Tosca representa l'autèntic verisme, l'òpera de Puccini és en realitat un drama històric», amb aquestes paraules defineix el director musical, Kamal Khan, l'obra de Giacomo Puccini Tosca, basada en la creació de l'escriptor Sardou. Una interpretació que arribarà a Palma el proper dimecres dia 29 al Teatre Principal dins la XIV Temporada d'Òpera 2000.

La celebració del centenari de Tosca, (que s'estrenà a Roma l'any 1900), i el fet que ha estat una de les més representades a l'àmbit operístic, han estat el fonament de la direcció del teatre per poder oferir al públic un gran espectacle de qualitat. Una qualitat corroborada per un repartiment de professionals del cant i de la interpretació, així com per la inestimable col·laboració de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears i de l'aula infantil i juvenil del Cor del Teatre Principal.

La fidelitat al valuós llegat del mestre Puccini és la principal característica d'una posada en escena a càrrec del director d'escena italià Giuseppe Giuliano i Kamal Khan, considerat com el millor jove director musical de món. D'aquesta manera, l'òpera planteja la qüestió social del segle XIX, en què es produïa el naixement del sentit modern del nacionalisme mitjançant una perfecta recreació de l'espai escènic i musical.

Al voltant de l'intens amor de Floria Tosca (interpretada per la soprano Judith Borràs) i Cavaradossi (el tenor Carlos Moreno) en contraposició amb l'impetuós poder d'Scarpia (el baríton Luis Gaeta), es desenvolupa l'acció de l'òpera en el decurs de tres actes en què s'exposen els escenaris de l'església de Sant Angelo de la Valle a Roma, el Palazzo Farnese i el Castell de Sant Angelo amb una veritable tradició pictòrica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.