cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Michael Douglas mostrà el recinte cultural Costa Nord de Valldemossa

76862
Douglas, ahir, molt satisfet. | J. A.

Emulant la memòria de l'Arxiduc Lluís Salvador i mirant de fer palesa en tot moment la fascinada petjada del noble austríac, l'actor nord-americà Michael Douglas presentà ahir el projecte cultural del qual és promotor a Valldemossa, Costa Nord.

Un racó on té un lloc el llegat de les grans figures de la cultura que han trobat en els paisatges, la llum i les gents de la Serra l'indret més idoni per a la seva creació artística. Frederic Chopin i George Sand o Robert Graves i fins i tot Ava Gadner, en una breu estada, són algunes de les personalitats a les quals es dedica aquest espai, sense passar per alt l'eminent Ramon Llull i altres persones, edificis i obres, avui potser massa oblidades per la història però que en el seu dia jugaren un paper important perquè avui la serralada de Tramuntana llueixi impertorbada.

Costa Nord, en paraules de l'actor, sorgeix amb la intenció de «transmetre els mateixos sentiments amb els quals a mi fa vint anys em captivà la serralada de Tramuntana i despertar l'interès dels visitants i habitants de l'Illa». En vista de la força que té el projecte dintre de l'oferta cultural de Mallorca, Douglas no tingué més que bones paraules per als seus col·laboradors afirmant que «supera la idea original».

En ell, el reconegut arquitecte Dani Freixes ha aconseguit que l'arquitectura contemporània i pragmàtica que ha duit la transició dels segles XX i XXI es filtri a la perfecció amb el romanticisme del segle XIX. Tres espais recullen el contingut cultural que Douglas oferta. El primer d'ells, un documental de 15 minuts en primera persona i doblat a cinc idiomes per les mateixes persones que posen veu a l'actor en el cinema. Aquest espai esdevé un auditori i s'hi fa un recorregut didàctic simple per la història i les persones de Mallorca i la Serra.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.