algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Breus

• ART

Juli Ramis, a Barcelona Des d'ahir fins al proper dia 29 d'abril, la galeria d'art Maragall de Barcelona exhibeix a la seva sala de Rambla de Catalunya una selecció de peces del pintor solleric Juli Ramis. La mostra, inaugurada ahir al vespre, testimonia amb diverses pintures el pas del pintor per diferents etapes. Olis sobre tela, tinta sobre paper, tècnica mixta sobre cartró i cera sobre paper són algunes de les tècniques emprades per l'artista en les obres reunides a la sala, datades en dècades que van des dels inicis dels 30 fins a ben entrats els 60. A manera de catàleg de l'exposició, la galeria ha editat per a l'ocasió un quadernet en què es reprodueixen algunes de les pintures exposades, una detallada cronologia vital i professional de l'artista i un text del president de la Fundació d'Art Serra, Pere A. Serra, en què destaca el pintor com «un dels mestres de la pintura més renovadora, experimental i avantguardista del segle XX», com «un artista que tot i haver"se inspirat en tots els genis, mai no n'havia imitat cap. Ni tan sols no s'havia imitat a ell mateix». DdB.

• EXPOSICIONS

Manuscrits d'Stendhal a Itàlia Una exhibició amb manuscrits de les novel·les d'Stendhal, pseudònim de l'escriptor francès Henri Beyle, mostren per primera vegada a Itàlia la caligrafia i la peculiar manera d'escriure del famós autor de Vermell i Negre. «Tenia una caligrafia horrible, era desordentat i omplia de correccions els quaderns i els llibres», comentà ahir poc abans de l'obertura de la mostra un dels seus responsables, Giuseppe Marcenaro, estudiós i amant de l'obra d'Stendhal. Les peces, exposades des del 23 de març al 25 de maig a la ciutat de Gènova, són documents originals i alguns dibuixos d'obres d'art i ciutats italianes, la segona pàtria de l'escriptor. La data de la inauguració no ha estat casual, ja que el 23 de març del 1842, cap a les dues de la matinada, va morir l'autor a París, «lluny dels indrets pels quals sentia especial predilecció, com Milà o Parma», assenyalà Marcenaro. EFE.

• PUBLICACIONS

DeBolsillo llança 12 llibres inèdits El nou segell editorial de Planeta i Bertelsmann, DeBolsillo, llançà ahir al mercat una nova col·lecció, Círculo Cuadrado, amb 12 llibres inèdits amb firmes conegudes com ara Albert Boadella o Laura Esquivel. Els llibres escollits tracten temes d'actualitat i d'interès general com la naturalesa, el sexe i la televisió. Les entregues es duran a terme entre els mesos de març i maig. Aquesta col·lecció presenta dues innovacions gràfiques respecte d'altres de convencionals. Els texts estan subratllats amb 10 símbols diferents i s'hi han emfatitzat gràficament dades, idees, referències que permeten una lectura ràpida del text. Es tracta d'assaigs escrits de manera senzilla, per facilitar-ne la lectura i la comprensió. Tots els llibres inclouen una breu antologia de texts i frases sobre el tema tractat i també una bibliografia essencial comentada.EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.