algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
29°

Breus

• RECONEIXEMENTS

Premi Internacional de Catalunya La Generalitat de Catalunya atorgà ahir el XII Premi Internacional de Catalunya, dotat amb 13'3 milions de pessetes, a l'historiador marroquí Abdallah Laroui, en reconeixement del seu destacat paper en la intel·lectualitat àrab i el seu compromís amb la modernitat i l'enteniment entre els pobles. La distinció, creada el 1989 per destacar aquelles persones que han contribuït a desenvolupar els valors culturals, científics o humans arreu del món, ha recaigut en anteriors edicions en Karl Popper, Jacques Yves Custeau, Mstislav Rostropovich i Doris Lessing. Nascut el 1933, l'historiador marroquí ha estat representant del Marroc a la Unesco i ha exercit la docència a les universitats de Los Angeles, Harvard i París. A la imatge, Jordi Pujol mostra a Baltasar Porcel un dels llibres del guardonat.EFE.

• MUSEUS

Catorze adquisicions al Reina Sofia El Museu Reina Sofia de Madrid presentà ahir catorze obres, adquirides per 2.600 milions de pessetes durant el darrer semestre de l'any passat, entre les quals destaquen dues peces de Miró que han costat 1.100 milions i que, segons el director del centre, José Guirao, són importants perquè completen la primera etapa de l'artista: «Siurana», un oli del 1917 amb reminiscències fauvistes, i «La mancha roja», de 1925, que pertany a un període clau en què el creador canvià de llenguatge pictòric. Entre les obres presentades hi ha també «Untitled» (1959), de Cy Twombly, adquirida a subhasta per 500 milions, i la instal·lació «Las tumbas» (1996), de Christian Boltanski, per vint milions, considerada un dels treballs més significatius d'aquest artista francès entestat a recuperar la memòria de les persones desaparegudes durant l'Holocaust.EFE.

Suport al director de l'IVAM Artistes de renom nacional i internacional com Antoni Tàpies, Jordi Teixidor, Dis Berlin, Manuel Gaya, José María Yturralde, Andreu Alfaro, Ramón Dachs, Miquel Barceló i Eduardo Arroyo, així com altres persones relaciones amb el món de la cultura, han signat un manifest de suport al director de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), Juan Manuel Bonet, per la polèmica originada a conseqüència de la instal·lació a l'esplanada d'accés al Museu de l'Escultura de «L'esclau» de José Sanleón. Al document demanen que es trobi una solució al problema creat que garanteixi la independència del museu.EFE.

• LITERATURA

Terenci Moix surt de la clínica L'escriptor Terenci Moix va sortir ahir de la clínica Teknon de Barcelona, 15 dies després d'ingressar-hi víctima d'un emfisema pulmonar que li provocà una pneumònia greu de germen desconegut. Segons el neumòleg que ha atès Moix, la seva recuperació no és encara completa, i haurà de realitzar un període de convalescència al seu domicili.EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.