algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.89°

L'any 2030 les malalties pel tabac podrien produir 10 milions de morts

La FAO fa un estudi socioeconòmic dels factors que duen a l'hàbit

L'any 2030 es podrien arribar als 10 milions de morts per malalties provocades pel tabac, el 70 per cent de les quals serien a països en vies de desenvolupament segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Actualment, segons la mateixa font, moren al voltant de 4 milions per aquesta causa. Davant aquestes dades, l'Organització de les Nacions Unides per l'Agricultura i l'Alimentació (FAO), prepara un estudi de l'impacte de les polítiques governamentals sobre el tabac a l'economia mundial, segons va informar aquesta institució en un comunicat.

La finalitat de l'estudi és subministrar informació detallada sobre els factors essencials, tant econòmics com socials, relatius a la producció i al consum de tabac. A més a més, analitzarà els efectes que es produiran amb els canvis en la producció agrícola al treball, els ingressos familiars i la seguretat alimentària.

A l'estudi, que s'acabarà previsiblement l'any 2001, participen tambè l'agencia sueca de cooperació internacional per al desenvolupament, la OMS, el Banc Mundial i l'organització internacional del treball, entre d'altres.

El subdirector general del departament econòmic social de la FAO, Hartwing de Haen, va assenyalar que «el mercat del tabac ha tingut una expansió significativa i la collita continua tenint una importancia econòmica considerable, sobretot en diversos països en vies de desenvolupament». I va afegir que «els esforços encaminats a la reducció de l'ús del tabac podrien ser més efectius si els productors tinguesin accés a alternatives diferents».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.