algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Breus

• LITERATURA

Fira Internacional del Llibre Liber 2000, la Fira Internacional del Llibre, celebrarà la seva propera convocatòria de l'11 al 14 d'octubre al recinte de Montjuïc 2 de Barcelona. «El llibre, protagonista» és el lema escollit per a la seva edició número 18, amb l'objectiu de subratllar la importància del llibre com a vehicle insubstituïble de la cultura, el coneixement, les idees, l'art i la creació. Liber 2000 és una fira professional adreçada a editors, llibreters, distribuïdors, autors i tots aquells professionals per als quals els llibres formen part de la seva tasca diària. Cinc mil cinc"cents metres quadrats d'exposició de fons editorials, més de 700 empreses editorials o relacionades amb la indústria cultural del llibre i uns vuit mil visitants defineixen les dimensions i la importància de Liber. DdB.

• EXPOSICIONS

«Per Ella» als Rentadors del Jonquet La Sala d'Exposicions dels Rentadors del Jonquet exhibeix aquests dies, fins al proper dimecres dia 15, l'exposició Per Ella, una reunió de pintures del palmesà José Tobal. La mostra s'afegeix a una trajectòria d'exposicions realitzades per l'artista a diverses sales de Palma, la Part Forana i l'estranger. Entre les darreres mostres individuals de Tobal compta la realitzada a la nova Galeria d'Art Kengai de la Vileta. DdB.

Fars del segle XX Des del passat dia 6 de març i al llarg de tot aquest mes, el vestíbul principal del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona exhibeix Far del segle XX: Einstein, una evocació de la figura del físic vista pel físic i historiador de la ciència Lluís Navarro i l'il·lustrador i dissenyador gràfic Peret. La mostra s'emmarca dins del cicle Fars del segle XX, que a través d'experiències estètiques innovadores "instal·lacions o microexposicions, de la mà d'un especialista i d'un artista realitzador" proposa la revisió crítica, lúdica i creativa dels principals talents d'aquest segle. El cicle es compon d'una acurada selecció d'aquests «homes/dones fars» sense els quals ni la ciència, ni l'art, ni el pensament haurien experimentat els canvis radicals que han tingut lloc en els darrers 100 anys. DdB.

• PATRIMONI

Excavacions en recerca d'una acròpoli L'Escola Taller Joaquim Costa d'Osca començà dissabte passat les excavacions als claustres romànics de la catedral d'Osca per cercar restes romanes de l'acròpoli, el lloc més alt de les ciutats i on es concentraven els edificis més importants. Els alumnes, dirigits per l'arqueòleg Javier Rey, començaren a excavar a la part nord i est de les clastres, on es varen descobrir alguns desenes d'ossos humans pertanyents a diferents enterraments que daten de l'Edat Mitjana fins al segle XVIII. Entre les tombes destaca una de més d'un metre de fondària formada per alguns carreus, que degué pertànyer a algun noble de l'Edat Mitjana.EFE.

• ART

Tresor i Monarquia El batle de Lleó, Mario Amilivia, confirmà l'aportació de 200 milions de pessetes que realitzarà Caja España per a l'exposició Tresor i Monarquia que acollirà la Basílica de Sant Isidor de Lleó entre els propers mesos de novembre i març per commemorar els 25 anys de regnat de Joan Carles I com a rei d'Espanya. El pressupost de l'exposició serà de devers 400 milions de pessetes, que seran aportats, a més de per l'entitat financera, pel Ministeri de Cultura, la Junta de Castella i Lleó i l'Ajuntament de Lleó.EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.