algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Breus

• Art

Peces de víctimes de l'holocaust El museu de l'Institut d'Art de Chicago publicarà el mes d'abril un llistat d'obres d'art de la seva col·lecció que possiblement varen pertànyer a víctimes jueves de l'holocaust. L'Institut és el primer museu dels Estats Units que s'ha compromès a investigar la procedència de totes les obres de la seva col·lecció que poguessin haver estat manllevades pels nazis. «Determinar la història completa de cadascun d'aquests treballs serà una àrdua tasca», comentà la portaveu de l'entitat, Eileen Harakal. El museu de l'Institut de l'Art, una de les escoles més importants dels Estats Units, té en la seva col·lecció més de 250.000 obres. EFE.

• Literatura

Terenci Moix, malalt a la Teknon L'escriptor català Terenci Moix ha recaigut en la seva afecció pulmonar, per la qual va romandre ingressat durant la setmana passada a l'hospital Tres Torres de Barcelona. L'autor, en aquesta ocasió, resta ingressat des de divendres vespre a la clínica Teknon de Barcelona, segons informaren fonts hospitalàries que no han concretat la gravetat del cas. EPR.

Congrés sobre l'obra de Machado La Reial Acadèmia d'Història i Art de San Quirze ha convocat el primer Congrés Internacional sobre l'escriptor Antonio Machado, en què hi participaran prop de mig centenar d'historiadors, lingüistes i experts espanyols i estrangers en la vida i l'obra del poeta andalús. El certamen tindrà lloc del 6 al 8 d'abril, coincidirà amb la inauguració de les obres de rehabilitació de la casa-museu on Machado va viure, a Segòvia, des del 1919 fins al 1931. L'objectiu d'aquest congrés és la difusió internacional d'alguns dels aspectes menys coneguts de l'obra de Machado, tals com la seva relació amb Miguel de Unamuno o Azorín, segons fonts de l'Acadèmia. Així mateix, a través de les ponències i taules rodones que es duran a terme a la seu de la corporació, s'analitzaran algunes de les seves obres menys conegudes pel gran públic, tals com La tierra de Alvargonzález o Testimoni de invierno. EFE.

Pérez Abellán escriu sobre el crim Els homes cometen més assassinats, però les dones «ho fan millor perquè tenen un talent especial per al crim i utilitzen molt bé l'astúcia i el dissimul», manifestà l'escriptor Francisco Pérez Abellán, l'autor del llibre Ellas matan mejor. Cincuenta asesinatos cometidos por mujeres. Pérez Abellán, la nova obra del qual serà presentada demà, n'ha publicat ja d'altres sobre el món del crim com la Crónica de la España negra, Las anécdotas del crimen i ¿Quién lo hizo?. Als països on n'existeixen estadístiques s'ha comprovat que les dones cometen més crims premeditats que no pas els homes i apliquen en la tasca un enorme sentit pràctic, afegí l'autor, però «a mi m'ha costat molta de feina escriure sobre aquest tema en un període en què seixanta dones foren víctimes dels homes». EFE.

Jacq narra la vida d'artesans egipcis L'autor de best sellers mundials ambientats a l'antic Egipte Christian Jacq presenta ara una nova tetralogia sobre els artesans que varen construir i decorar les tombes dels faraons, un relat que li agradaria dur al cine. «Necessit un Spilberg», diu aquest novel·lista i egiptòleg nascut a París (1947) que, després de vendre per tot el món onze milions d'exemplars de la seva pentalogia Ramsès, ha convocat a Luxor, l'antiga Tebes, un centenar de periodistes de quasi tots els continents per recórrer els escenaris de la seva nova obra, La piedra de la luz. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.