algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Breus

• HOMENATGES

Aniversari del poeta Martí i Pol El circuit català de La 2 de TVE emetrà demà dissabte a la nit un programa especial sobre Miquel Martí i Pol en acabar-se l'any d'homenatges que s'ha dedicat al poeta amb motiu del seu 70 aniversari. L'Any Martí i Pol acabarà el 19 de març, quan l'autor complirà 71 anys. En el programa, que començarà a les 21.50 hores de demà, participen la dona i els dos fills de l'escriptor, que llegeixen texts creats per ell, i el seu amic el cantautor Lluís Llach, que introdueix el programa, recita tres poemes. També s'inclouen fragments del programa Mirador del circuit català, que fa 23 anys va dedicar un dels capítols a Martí i Pol.EPR.

• PUBLICACIONS

Llibres de butxaca en català Alts càrrecs dels grups Planeta i Bertelsman presentaren ahir a Madrid De Bolsillo, el nou segell de llibres de butxaca, amb el qual es pretenen 400 nous títols a l'any. El llançament suposa l'edició de més de 30 títols en llengua castellana i 5 en català, a més de la posada al carrer d'uns 600.000 exemplars en col·leccions de narrativa, assaigs, poesia, relats, diversos, dinàmica (llibres pràctics i d'autoajuda) i Jet (best-seller espanyol i internacional). Formaran part de la nova empresa els fons editorials de catorze empreses d'aquests grups, com Planeta, Plaza Janés, Temas de Hoy, Espasa Calpe o Círculo de Lectores. Han estat presents a la presentació Imelda Navajo, directora general de Planeta, i Juan Pascual, que ocupa el mateix lloc a Bertelsman i que seran els consellers delegats d'aquest nou projecte empresarial; el director general, Osman Vega, i Nuria Tey, directora editorial.EPR.

• FIRES

Cartagena enceta la Fira del Llibre El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cartagena, José Cabezos inaugurà ahir la XIX edició de la Fira del Llibre de Cartagena, dedicada al cinema i la literatura, que en aquesta ocasió congrega un total de 30 llibreteres en la plaça Joan XXIII (Múrcia), fins el proper 19 de març. Amb motiu del tema central de la fira, els seus organitzadors, Ajuntament i Associació de Llibreters de Cartagena, convidaren els directors de cine Jaime de Armiñán, José Luis Cuerda i Vicente Arnada, que oferiran una conferència al llarg de la propera setmana. A part, es projectaran alguns films inspirats en grans novel·les com Territorio Comanche, El abuelo, Hora bruja o La lengua de las mariposas.EPR.

• ART

Monte subhasta un Sorolla per 95 milions L'empresa d'Art, Informació i Gestió del Grup El Monte organitzarà el proper 7 d'abril a Sevilla una subhasta d'art i joies en què, entre les obres més atractives, hi ha un quadre del pintor Joaquín Sorolla que sortirà a subhasta per 95 milions de pessetes. L'obra és Pillo en la Playa, un oli creat per l'artista el 1891 i que fou adquirida un any més tard per Juan José Goróstegui per només 1.250 pessetes. Cal destacar una altra obra, de Francisco de Zurbarán, titulada Santo Domingo de Guzmán, que tindrà un preu de sortida de 30 milions de pessetes.EPR.

Restauració de «La santa Cena» L'Institut Andalús de Patrimoni Històric, depenent de la Conselleria de Cultura, ha conclòs la restauració de la pintura La Santa Cena (1650), de Bartolomé Esteban Murillo, després d'una intervenció d'any i mig de duració en què s'han invertit més de quatre milions, segons informà el Govern andalús, que afegí que l'obra serà retornada a la parroquia de Santa Maria la Blanca de Sevilla pròximament.EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.