cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Cultura impulsa la promoció de la poesia illenca amb un pla de traducció d'obres

Gallec, castellà, portuguès i alemany seran les llengües receptores de les antologies

Amb la intenció de facilitar la promoció de la literatura illenca, la Conselleria de Cultura del Govern balear està engegant un pla per a la publicació i distribució de traduccions d'obra poètica de les Illes. Es tracta d'un conjunt de projectes amb vocació de fer possible el coneixement de la creació poètica a les nostres Illes en el darrer segle, iniciativa que es concretarà en una antologia de poetes del darrer segle i una col·lecció d'antologies que reunirà un llistat d'autors que van des de Joan Alcover a Ponç Pons.

Castellà, portuguès, gallec i alemany són, de moment, les llengües que amb tota seguretat seran destinatàries de les traduccions, per a les quals ja s'han establit contactes amb editorials concretes. Segons informà Muñoz, a elles s'afegiran altres idiomes en el futur, adscrivint-se a una o altra iniciativa.

D'una banda, segons explicà el director general, la Conselleria treballa en la preparació d'una col·lecció d'antologies. La llista encara és inacabada, però alguns autors hi tenen ja assegurada la seva presència: és el cas de Miquel Costa i Llobera, Marià Villangómez, Blai Bonet, Josep Maria Llompart i Miquel Àngel Riera. L'excepció la posarà Bartomeu Rosselló-Pòrcel, de qui, en lloc d'antologia, es publicarà La imitació del foc.

La col·lecció d'antologies, tant pel que fa al seu caràcter didàctic i introductori com per la seva estructura, està ja bastant determinada. Cadascuna d'elles reunirà una seixantena de poemes seleccionats rigorosament, que aniran encapçalats per una estudi introductori sobre l'autor, el context artístic i històric de la seva producció, així com la ubicació de l'antologia en el conjunt de l'obra de cada poeta. A aquest treball s'afegirà una bibliografia completa sobre l'autor, un llistat d'articles de referència i una cronologia, eina que a parer de Muñoz resulta indispensable per ubicar amb exactitud l'obra i el seu creador.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.