algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

Mallorca es vesteix de Carnaval

La Platja de Palma visqué la més multitudinària i animada desfilada de carnaval de les XXIV edicions

81556
Infants i gent gran sortiren al carrer per acomiadar Carnestoltes. | J. MOREY.

Milers i milers de persones assistiren ahir d'horabaixa a la més multitudinària desfilada de carnaval organitzada per l'Associació Hotelera a la Platja de Palma.

Es complia la XXIV edició i al llarg dels tres quilòmetres que enllacen el recorregut des del Club Nàutic fins a la plaça de les Meravelles, una gentada s'amuntegava per veure passar les comparses i carrosses. El temps acompanyava i els estrangers astorats davant la bulla no dubtaren a l'hora d'afegir-se com uns més a la festa, amb ells hi havia els nins petits, menors en nombre però els grans protagonistes que participaven des de la barrera afanyant-se per aconseguir la major quantitat de caramels mentre els seus grans s'animaven amb els balls de les comparses. Tot i la seva lluïssor i animació, el nombre de participants al carnestoltes fou gairebé semblant al d'altres edicions.

Enguany hi prengueren part més d'una quinzena de carrosses, 26 comparses i nombrosos cavallistes i disfressats espontanis que s'afegiren a darrera hora.

La imaginació, el color, les estridències i les pinzellades de la tradició mallorquina estigueren a l'ordre del dia. Hi havia des de mestresses disfressades de turistes gomoses a pagesos transvestits, cambrers, pirates i molts de caribenys i cavernícoles i pollets. Entre els més petits, els Teletubbies foren les estrelles, però també es pogueren veure més d'una granota Gustavo o el gran heroi Spiderman.

Pel que fa a les carrosses, la bulla s'encetà a les 15.30 hores i es perllongà fins passades les 17.30 hores. El jurat, instal·lat sobre un cadafal i presidit pel batle de Palma, Joan Fageda, ho tengué difícil a l'hora d'emetre el seu resultat definitiu. Finalment, el primer premi de carrosses, dotat amb cent mil pessetes, fou per Oli Mallorquí, seguit dels Aucells màgics i Aigua que no has de beure. Pel que fa a les comparses, quedà en primer lloc la de Brodats mallorquins, premida amb 75.000 pessetes, seguida pels Barrals d'oli, comparsa de la carrossa guanyadora, i seguida per l'Hostal de papallones i la comparsa amb els Escuts de tots els ajuntaments de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.