algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

Les coves de Campanet seran escenari d'«Avern», un profund viatge melòdic

La composició de Xavier Carbonell s'interpretarà el proper 11 de setembre

Un viatge al món subterrani, una referència al món de les profunditats, al món clàssic dels inferns, un sentit de risc, d'aventura, d'irrepetibilitat. Aquesta serà l'atmosfera a la qual transportarà «Avern» al públic, l'espectacle del compositor Xavier Carbonell que tindrà lloc a les Coves de Campanet el proper dia 11 de setembre.

«És una obra pensada i creada per a un espai concret i per a un moment determinat, una cova on l'acústica del lloc n'és una part essencial. És una única composició de 43 minuts interpretada per dos grups simètrics. Hi haurà un bombardí, dos trombons i un contrabaix amplificat. Així mateix, hi haurà una cinta enregistrada que serà la base sobre la qual es desenvoluparan els sons vius. Aquests músics pertanyen a la formació Encontres dirigida per Agustí Aguiló», explicà Carbonell.

Aquest concert que se celebrarà a la sala romàntica de les Coves de Campanet a partir de les 20 hores, està emmarcat dins el XX Encontre internacionals de Compositors organitzat per la Fundació Aca i el Consell de Mallorca. L'espai té una capacitat per a 200 persones. «L'entorn natural», Avern, homenatge a la Serra és una iniciativa conjunta entre ACA i el GOB amb el suport de distints ajuntaments i entitats culturals. Els ingressos del concert seran destinats al GOB.

Segons va manifestar Xavier Carbonell, aquesta obra única serà enregistrada. Avern ja havia estat preprogramat a diversos Encontres de Compositors, en el 97 i 98 però fins ara, per causes diverses no s'havia pogut realitzar. El compositor Xavier Carbonell explica que «si bé els anys han transformat les idees primigènies, han sobreviscut les idees claus, especialment la voluntat de ser una obra per a una cova».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.