cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

Breus

• Museus

Mostra de Guillermo Pérez Villalta El Museu del Gravat Espanyol i Contemporani de Marbella (Màlaga) acull una mostra antològica de l'obra gràfica de Guillermo Pérez Villalta, que recull mostres de la seva producció durant els darrers 25 anys, des de les seves primeres serigrafies de 1972 a les seves darreres obres datades en 1988. En la presentació de la mostra, Pérez Villalta, que ha treballat a totes les disciplines i estils, assegurà que no creu en la societat ni en el moviment modern, sinó únicament «en la consciència de l'ésser humà», per la qual cosa, en la seva tasca artística, «deixa reposar les seves idees durant dies, mesos i fins i tot anys abans de transmetre-les».E.P.

Museu de l'Exèrcit Comencen les obres d'habilitació a l'Alcàsser de Toledo per poder acollir el futur Museu de l'Exèrcit, de vora la Biblioteca de Castella la Manxa. Per això, les entrades habituals a la biblioteca deixaran de ser accessibles al públic. Els nous accessos seran per la porta situada al final de la pujada de Carles V, i ja tenen els indicadors oportuns, així com els dels accessos al Museu de l'Alcàsser.E.P.

• Exposicions

Sala d'exposicions temporals El Palau Reial de Madrid disposarà a partir del proper mes de desembre d'una sala dedicada a oferir exposicions temporals, que s'inagurarà amb la mostra «La glòria de Flandes i l'esplendor de la monarquia hispànica». En les mateixes dates s'organitzarà una altra exposició sobre la recuperada tradició del betlem a Palau, que comptarà amb peces com el naixement napolità procedent del Museu Nacional d'Escultures de Valladolid, entre altres. La sala d'exposicions temporals del Palau Reial està situada a la planta baixa de l'ala oest i té una superfície de 800 metres quadrats, en la qual Patrimoni mantindrà una programació cultural constituïda en gran mesura per exhibicions temàtiques.EFE.

• Literatura

Escriptor i exiliat de Cuba Alejandro González Acosta, escriptor i professor cubà exiliat a Mèxic, ha manifestat que Fidel Castro li té «espaordiment» als intel·lectuals, els «menysprea però també els tem». A judici d'aquest catedràtic de literatura de la Universitat de Mèxic, la cultura sempre és sospitosa per als dictadors, per això els agrada tenir seguidors nets i educats, però «fins a un cert punt». González Acosta ha intervengut en un curs sobre cinema i literatura cubanes a la seu iberoamericana de La Rábida (Huelva), organitzat per la Universitat Internacional d'Andalusia.E.P.

Primer documental sobre Borges María Kodama, viuda de l'escriptor Jorge Luis Borges, ha autoritzat el primer treball audiovisual sobre una de les figures més universals de la literatura en l'any en què es compleix el centenari del seu naixement. El també argentí Tristán Bauer, és el director d'aquest documental que Canal+ estrenarà el proper dia 24 d'agost, dia de l'efemèride. Segons el realitzador, es tractava d'acostar-se i homenatjar aquest escriptor extraordinari», però explicant-ho «des de la seva pròpia obra». «Preferim sortir de l'esquema clàssic i narrar Borges des de la seva pròpia paraula» ha assenyalat Bauer, que es va donar a conèixer a Espanya al 1990, quan va guanyar el premi a la millor Òpera Prima al Festival de Sant Sebastià pel llargmetratge Després de la tempesta. El documental Borges va sorgir de l'estudi de l'obra de l'autor de la Biblioteca de Babel o Ficcions.E.P.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.