nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

«Els titellaires», de Joan Guasp, publicat en la col·lecció Teatre-Entreacte

L'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya ha publicat, en el número 22 de la col·lecció Teatre-Entreacte, l'obra Els titellaries, del mallorquí Joan Guasp, i Hurracan, d'Enric Nolla. Una de les característiques que té aquesta edició, patrocinada per la Societat General d'Autors i Editors, és que els texts que s'imprimeixen són inèdits.

El comitè de selecció de texts, que conformen Hermann Bonnín, Jordi Dauder, Pere Daussà i Enric Cervera, explica que un dels objectius de la col·lecció és aconseguir que els texts que s'imprimeixen es puguin representar damunt d'un escenari, «per això s'escriu el teatre, per representar-se», asseguren. Aquesta no és la primera obra de Guasp que s'edita en aquesta singular col·lecció. En el número 16, i compartint el volum amb Influències, d'Ignasi Garcia, es va publicar Viatge a la fi del món.

Enric Cervera, autor del pròleg d'Els titellaires, que l'autor descriu com teatre dins el teatre, assegura que «a més de divertida, és una obra generadora de polèmica, i crec que això és un aspecte força necessari en aquest moment en la dramatúrgia catalana». És el mateix Garcia qui destapa que un dels primers títols que havia tingut Els titellaires era Tres jueus. Precisament els tres personatges principals són Jesucrist, Grouxo Marx i Franz Kafka, tres personatges que varen néixer jueus. Al seu costat, n'hi ha d'altres com el majordorm, el director d'hotel, el cambrer, les ballarines zíngares i els músics. L'obra té un escenari molt especial: l'hotel de la Divina Comèdia, en un indret inconcret de la costa mallorquina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.