algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El trompetista Maurice André qualifica Bellver com un escenari únic en el món

El prestigiós músic participa en el concert de clausura del IV Festival del castell

84434
Maurice André va assajar ahir a la nit amb els membres de la Simfònica. | F. J. V.

La quarta edició del Festival de Música de Bellver es tanca anit amb la presència del trompetista Maurice André, una de les actuacions més esperades de l'estiu que ha fet que les entrades per assistir a l'esdeveniment musical estiguin pràcticament exhaurides. El programa, com manifestà ahir el mateix músic francès poc abans de l'assaig general amb els membres de la Simfònica, «és molt assequible i 'inclou' la prova de foc de tot trompetista: el Concert per a trompeta en mi bemoll major de Joseph Haydn». El Concert en si bemoll de Teleman, l'adagio d'Albinoni, la Suite per a dues trompetes de Purcell "en què compartirà escenari amb el seu fill Nicolau" i, per acabar el repertori, l'arxiconeguda Cinquena simfonia de Beethoven.

No és la primera vegada que André toca a Palma, fa uns anys interpretà un programa semblant amb la Simfònica de Balears, dirigida aleshores per Philipe Bender. La nova cita no és fruit de la casualitat, ja que fa vint anys que André sovinteja l'Illa de la qual es declarà enamorat, i on ha fixat residència. André tingué paraules d'elogi per a l'orquestra i el marc incomparable del castell de Bellver, al qual qualificà «d'únic en el món, si el temps ens ho permet», bromejà el mestre referint-se al plujós capvespre.

El concertista, amb prop de trenta cinc anys de carrera a les espatlles, que li han permès tocar amb les més prestigioses orquestres del món, es fa ressò de la importància del treball manual en la formació de tot intèrpret. En aquest sentit, revelà la seva afició per l'escultura com una manera de mantenir en forma les seves eines de treball.

El músic, que va triar la trompeta com a instrument per arribar al públic, reconeix el reduït repertori que els grans compositors han dedicat a la seva disciplina. «Tan sols hi ha deu o dotze concerts per a trompeta. La resta de repertori s'ha fet a base de transcripcions». De fet, un dels majors triomfs que André té a la seva carrera és la producció de material perquè els seus alumnes puguin practicar i interpretar un repertori més ampli.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.