algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Pollets en remull!

A partir dels nou mesos, a les classes de natació, els nins comencen a provar l'aigua

83892
A la piscina de Petra, els més petits s'inicien en aquest esport . | J.R.

Tot són plors al principi. I és natural, no coneixen el monitor ni tampoc l'espai. Estan acostumats a l'aigua, però d'una manera diferent. No és un bany d'aigua i sabó com cada dia, és una gran piscina; no és la seva mare els qui els posa en contacte amb l'aigua, és una persona que no han vist mai. Però a poc a poc es van superant els obstacles i s'hi van acostumant. Al final, alguns aprendran la lliçó molt aviat i gaudiran i estimaran l'aigua, uns altres es resignaran heroicament fins que li agafin el gust. Això sí, es necessita temps i grans dosis de paciència per part dels monitors que cada any en aquesta època imparteixen classes de natació. Una tasca agradable, sobretot quan es tracta dels reis de la casa.

Els petits de la classe són sempre el centre d'atenció. La natació s'inicia des dels 9 mesos. «Miracles» no n'hi ha. Aprendran a familiaritzar-se amb l'entorn, però nedar allò que es diu nedar en el sentit literal, hauran d'esperar una mica de temps. A la piscina municipal de Petra, es desenvolupen, en els mesos d'estiu, els cursets de natació organitzats per la Mancomunitat del Pla, amb tres monitors, Bàrbara, Antònia i José.

«Quan els nins són tan petits la nostra tasca és que es familiaritzin amb l'aigua i que ens coneguin. Encara que els donin un bany al dia, no és el mateix i també depèn molt del nin, perquè no tots hi responen de la mateixa manera. A aquells que els agradi l'aigua serà més fàcil, però si ja ploren quan els banyen, imagina a la piscina!», afirmava Antònia Francia. Per començar, per les classes amb els bebès s'espera que el Sol hagi encalentit l'aigua. Sobre el migdia és bona hora.

Miquelet, el més petitó de tots, plorava de debò. La monitora a poc a poc el posa dins l'aigua, parlant-li, familiaritzant-s'hi. Però ell, venga plorar. Un passeig per dins l'aigua i la cosa millora. A més, a la piscina hi ha material alternatiu perquè el nin s'hi pugui entretenir, pilotetes de molts de colors. Abans d'amollar-los dintre l'aigua, és necessari que el nin agafi confiança. «Després, ell tot sol ja es deixarà anar», comentava Antònia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.