muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

«Ximel·lis rei», personal ironia dins el caos

Els joves realitzadors David Bonet i Toni Martorell tenen a punt l'inici del seu primer llargmetratge

«És un llargmetratge que comença amb un curt, que no té res a veure amb la història, que és com un regal, però que presenta el món». «És una comèdia surrealista». «És la ironia dins el caos». Encara que no ho pugui semblar, David Bonet i Toni Martorell tenen les idees molt clares sobre Ximel·lis rei, el seu primer llargmetratge, un projecte en el qual han fet feina els darrers anys i que, si res no es torça, començarà a rodar-se pel setembre.

«Ens coneixem de tota la vida, des dels dotze anys», expliquen. Junts han preparat el guió, junts duran la direcció de la pel·lícula que, gairebé, tenen pensada pla a pla. Ximel·lis rei, que es rodarà íntegrament a Mallorca, va néixer d'una idea inicial de fer un curtmetratge. «Però fer una pel·lícula és un esforç tan increïble que volíem fer alguna cosa més». Estudis i altres feines (des del darrer vídeo-clip d'Andreu Muntaner a El mar), els ho impediren. El temps dedicat a preparar-ho, però, fa que sàpiguen exactament què és el que volen aconseguir amb aquesta feina. «Volem connectar amb la tradició del cinema en blanc i negre. Volem fer una pel·lícula en què les imatges estiguin per damunt de tot», comenten. És per això que han optat per fer un producte sense color. «No volíem la dictadura del color, un component visual tan bèstia que arrasa per damunt els altres».

El rodatge, que han calculat en un mes i mig de feina, serà íntegrament a Mallorca, tot i que després no ho pugui semblar. «Estan previstes moltíssimes localitzacions, però volem fer com un collage que ho transformi en un territori sense espai ni època concrets, que la història ho traspassi», comentaren els realitzadors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.