algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Breus

• Art

Chillida a Palma L'escultura de Chillida que ha estat instal·lada al peu de la plaça Major, al final de la Rambla, rebrà d'aquí a poc temps la visita del seu creador, l'artista basc Eduardo Chillida. Es preveu que el proper 8 de setembre, l'artista i un bon nombre dels components de la seva família visitin l'Illa per formalitzar la donació de la peça i la seva ubicació. Al matí, amb la presència de Joan March i de Carlos March, l'artista signarà el document de donació de l'obra de la Banca March a l'Ajuntament de Palma. A la tarda, es donarà per inugurada la peça amb un acte al lloc on ha estat col·locada. DdB.

La influència de Miquel Àngel Especialistes de la Universitat de Saragossa estudien unes pintures que han aparegut en un habitacle de l'església gòtica de San Pedro de los Francos de Calatayud, que podrien tenir influències del Renaixement italià, concretament de Miquel Àngel. Segons l'arquitecte que s'encarrega de redactar el projecte de restauració del temple, les pintures es varen trobar en una estança situada rere l'altar major, una sala que ha romàs abandonada al llarg de segles. Són pintures murals, amb una alçada aproximada d'1'70 metres, realitzades en tons grisencs i que representen imatges de sants.EFE.

• Patrimoni

Proves d'ADN per identificar Velázquez La Comisió Mixta encarregada de determinar si els cossos apareguts al convent madrileny de San Plácido pertanyen al pintor Diego de Silva de Velázquez i la seva esposa, emprarà en aquesta investigaació tècniques d'avantguarda com la dendrocrologia i l'estudi genètic de l'ADN. La Comissió, integrada per un equip pluridisciplinar d'experts en arqueologia, història, restauració, antropologia, medicina i genètica forense, ha acordat diferents línies d'actuació, amb la finalitat d'establir una metodologia coherent i diferents fases d'investigació que portin a identificar els personatges històrics trobats. A partir de setembre s'aixecarà acta de l'inici dels treballs, així com l'inventari minuciós de les restes i objectes trobats.EPR.

Descobert un canó del XVIII a la platja Un camió dels serveis de neteja de la platja El Rinconcillo d'Algeciras, a Cadis, va extreure ahir de les aigües del mar un canó d'artilleria que va ser localitzat per veïns de la barriada. Segons el batle de la localitat, tot apunta que el canó sigui del segle XVIII, tot i que la peça encara ha de ser estudiada per experts del museu municipal. Després d'aquesta troballa i amb la informació facilitada pels veïns que habitualment realitzen immersions a la zona, el batle Patricio González assenyalà que s'estudiarà el punt on es produí el descobriment, «ja que hi pot haver restes de vaixells en aquesta zona».EPR.

• Institucions

Contra la Fundació Antonio Saura El marmessor de les hereves del pintor Antoni Saura ha impugnat davant del Tribunal Superior de Castella-la Manxa l'acord adoptat per la Conselleria de Benestar Social pel qual es crea la Fundació Antonio Saura. Segons el batle de Cuenca, José Manuel Martínez Cenzano, des de la Fundació no s'ha volgut donar molta importància a aquest assumpte, «ja que el lletrat que representa la Junta de Comunitats s'ha personat al contenciós per exposar el criteri del Govern regional. De moment, els membres del patronat continuen treballant per obrir com més prest millor el futur museu de la Fundació, i també continuen els preparatius per donar contingut al museu.EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.