algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Les barques es feren a la mar per honorar la Verge del Carme

Com cada any, els vaixells s'endinsaren a la mar amb la imatge

92414
La processó de Portocristo. | A. S.

Bona part dels nuclis costaners visqueren ahir la jornada marinera de la festivitat de la seva patrona, la Mare de Déu del Carme. Portocristo representa, sense dubte, un dels pobles del litoral que porta les arrels marineres dins el seu cor i que any rere any, ret homenatge a la seva patrona.

Els habitants de Portocristo es congregaren ahir a les set de l'horabaixa a la seva parròquia per oir missa. Acte seguit, el poble inicià la processó, portant la imatge de la Mare de Déu per alguns carrers de la localitat. La part més formosa de la festa marinera fou el moment de la partida dels nombrosos vaixells que, a poc a poc, s'anaren allunyant del moll i es perderen en l'horitzó. Després d'aquest espai de temps, altra vegada, els ulls dels espectadors pogueren gaudir de l'elegància i colorisme de l'espectacle marítim. Els vaixells s'anaven apropant al Club Nàutic i els aplaudiments del nombrós públic esclataren de sobte.

Altres nuclis marítims com ara Cala Ratjada, Cala Bona, la Colònia de Sant Pere, sa Ràpita, entre d'altres, també feren els honors a la seva patrona per excel·lència, la Mare de Déu del Carme. Gairebé totes les festes marineres solen tenir algunes característiques comunes, però la més rellevant és que porten en processó per via marítima la imatge de la Verge. Aquesta tradició ha perdurat gairebé inalterable al llarg dels anys. Des de temps immemorials, els mariners adoptaren com a protectora la Verge del Carme perquè els ajudàs a superar la seva dura tasca per les aigües de la Mediterrània. Així doncs, any rere any, els mariners han volgut retre homenatge a la seva especial protectora, cada calorós setze de juliol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.