algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Xesc Forteza no morirà mai

Amics i representants de la cultura i la política passaren pel tanatori lamentant aquesta gran pèrdua

Era un gran actor i una excel·lent persona. Ha estat una pèrdua molt gran, però Xesc Forteza no morirà mai, viurà a través del patrimoni teatral que ha deixat als mallorquins. Aquest era ahir el sentiment general d'amics i personalitats del món de la cultura i la política que anaren al tanatori a compartir aquest moment de tristesa amb els seus familiars. Des d'ahir a les 15 hores de l'horabaixa fins avui a les 18 hores, l'actor, autor i director teatral descansa en la capella ardent del cementeri de Bon Sosec. Avui, per desig propi de l'actor, serà incinerat i el funeral se celebrarà a les 20 hores a la Seu.

L'actriu Margaluz, estava compungida, no pogué ni fer declaracions, a l'igual que Joan Bibiloni, actor que ha treballat colze amb colze amb Xesc Forteza en els darrers temps. També hi eren presents els membres de la seva companyia, molt afectats, que intentaran continuar endavant. «Aquest Nadal, la companyia de Xesc Forteza ha d'estrenar. Xesc no era un home d'homenatges i crec que el millor homenatge que li prodríem fer és continuar endavant amb la companyia», així s'expressava Miquel Jaume, de Trui Espectacles, representant de Xesc Forteza, qui va afegir que «fins divendres passat va revisar les seves obres. És una llàstima que per una setmana no les hagi pogut veure publicades».

«Mallorca ha perdut un dels grans del teatre. Va viure pel teatre i ha estat un exemple de professionalitat, una gran persona, un gran actor i un escriptor de qui no s'ha fet jústicia. Ha fet teatre d'una època. Era una gran persona i un gran amic. Des de molt petit el coneixia». Eren les paraules de l'actriu Catalina Valls.

Durant tot l'horabaixa anaven arribant, al tanatori, multitud de corones de flors de part de familiars, institucions i amics. També hi havia un llibre en el qual es deixaven les darreres dedicatòries.

El president en funcions del Govern balear, Jaume Matas, comentà que «coincideix amb la família que Xesc no morirà mai, és un patrimoni dels mallorquins, de la gent que l'estimava. Aquesta identificació del seu poble amb un personatge com és Xesc Forteza és allò que ens quedarà com a patrimoni».

El batle de Palma en funcions, Joan Fageda, va afirmar que «Xesc era un bon amic, una persona única. El nostre poble no l'oblidarà mai. És irreemplaçable». També la regidora de Cultura en funcions, Carme Feliu, va lamentar la seva defunció. «Xesc era una persona estimada per tothom. Culturalment també és una gran pèrdua, la feina que ha fet entorn de la cultura ha aconseguit xifres molt importants de públic. Les institucions han de fer un esforç per mantenir viva la figura de Xesc Forteza».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.