algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

Mallorca també quedarà a les fosques pel darrer eclipsi de sol del mil·lenni

El fenomen es produirà el proper onze d'agost, durant dues hores i mitja

L'estiu del 1999 està marcat per un extraordinari esdeveniment. Serà l'onze d'agost. Es tracta del darrer eclipsi solar total del mil·lenni, ja que al 2000 no n'hi haurà cap. El darrer eclipsi d'aquestes característiques visible des del nostre país va ser el 17 d'abril de l'any 1912, i es preveu que el pròxim es produeixi el 12 d'agost del 2026. A Mallorca també es podrà veure aquest fenomen a partir de les onze del matí, i durant dues hores i mitja, encara que no es veurà coberta la totalitat des d'aquí.

Un eclipsi solar és l'ocultament del Sol per part de la Lluna. A pesar que el Sol té un diàmetre quasi 400 vegades major que la Lluna, el Sol es troba unes 400 vegades més enfora que aquesta, per tant tenen aparentment la mateixa mida. Per aquesta curiosa coincidència, la Lluna pot ocultar completament el Sol quan, en fase de Lluna nova, es posa entre la Terra i l'Astre Rei.

Els eclipsis solars totals són fets excepcionals i espectaculars. L'excepcionalitat és deguda que un eclipsi total només es pot observar des d'un mateix lloc cada 370 anys, encara que no sempre és així.

L'eclipsi total d'enguany serà molt favorable per als europeus que desitgin veure'l. La franja en què l'eclipsi es veurà com a total serà d'uns 110 quilòmetres d'amplària i travessarà Europa des de l'extrem meridional d'Anglaterra fins a Turquia. La durada màxima d'aquest eclipsi serà de 2 minuts i 22 segons en el millor emplaçament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.