cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

Breus

• PATRIMONI

Quatre candidatures a la UNESCO El Consell de Patrimoni Històric elegí ahir per unanimitat com a candidats espanyols a la designació de Patrimoni de la Humanitat l'any 2000 a la murada romana de Lugo, les ciutats d'Úbeda i Baeza, els jaciments arqueològics i paleontològics de la Serra d'Atapuerca i l'art romànic del Vall del Boí, a Lleida. Els projectes, que foren anunciats pel director general de Belles Arts del Ministeri d'Educació i Cultura, Benigno Pendas, seran entregats a la Unesco abans de l'1 de juliol per ser estudiats per aquesta organització. Segons manifestà Pendas, serà difícil que aquests candidats siguin declarats Patrimoni de la Humanitat per part de la Unesco, ja que Espanya compta ja amb 29 conjunts i edificis designats, essent el país del món amb major nombre de decalracions d'aquest tipus. EPR.

• ART

Cinc inèdits de Francis Bacon Cinc obres del pintor britànic Francis Bacon, que va viure a Espanya i morí a Madrid l'any 1992, es mostren per primera vegada al públic des d'ahir i fins el 26 d'agost a la galeria londinenca Faggionato Fine Art. L'exposició, reunida sota el títol de «Francis Bacon: quadres de patrimoni, 1980-1991», acull diverses obres de l'escultor, considerat el pare de l'expresionisme anglès, realitzades al llarg dels seus darrers 11 anys de vida. EFE.

Autentificat un quadre de Van Gogh El cèlebre quadre Jardí d'Auvers, del pintor Vincent van Gogh, l'autenticitat del qual havia estat posada en dubte el 1996, ha estat oficialment autentificat pel Laboratori d'Investigacions de Museus de França. El Laboratori ha manifestat que totes les característiques tècniques analitzades durant aquest estudi són compatibles amb una execució de finals del XIX i no s'ha trobat cap anacronisme. A més, el Musée D'Orsay ha restituït el caràcter històric de l'obra, rebutjant els dubtes posats de manifest pels seus detractors. EPR.

Gran exposició de l'obra de Cézanne El Kunstforum de Viena es prepara per acollir l'exposició més important dels seus quinze anys d'història, una mostra integrada per 80 olis i 30 aquarel·les de Paul Cézzane que presentarà una nova visió on se subratlla el paper del pintor com a «pare del modernisme». L'exposició de les obres, procedents de quatre continents, s'inaugurarà el 19 de gener del 2000. Després de la retrospectiva de Cézanne que es mostrà l'any 1995 a París, Londres i Filadèlfia, l'exposició vienesa «Paul Cézanne, acabat-inacabat», es concentra en aquelles obres, creades principalment als dos darrers decennis de la seva vida, que el convertiren en pare del modernisme. DdB.

• LITERATURA

L'any Lorca acaba a Anvers Entre els dies 12 de setembre i 14 de novembre, una sèrie d'obres literàries i gràfiques de Federico García Lorca tancaran a Anvers aquest any dedicat al poeta espanyol. Vuitanta peces originals de García Lorca s'exposaran al costat d'altres obres d'artistes de la seva generació, entre els que figura Salvador Dalí. L'accent especial es posarà als poemes americans de Lorca, al Poeta en Nueva York, entorn al qual les fotografies de la belga Mirjam Devriendt mostraran la relació de l'escriptor amb aquesta ciutat. A més, el visitant podrà consultar el material d'arxius literaris i artístics que desvetllen una part de la vida i la producció artística de Lorca, amb l'exclusivitat dels manuscrits descoberts recentment com «Petenera». DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.