cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.04°

L'Orquestra Simfònica de Balears presentà ahir el programa de la temporada

Penderecki, Starker i Aragall, estrelles dels 16 concerts d'abonament, l'any del desè aniversari

Deu anys són molts d'anys. Per això, per celebrar-ho com toca, l'Orquestra Simfònica de Balears presentà ahir el programa de la temporada 1999-2000 amb la qual celebrarà aquesta primera dècada. Serà una temporada d'abonaments més llarga que les habituals, amb setze concerts, i coincidirà amb altres aniversaris de grans músics com ara Chopin, del qual es commemoren els 150 anys de la seva mort.

Entre les grans estrelles de la programació, tres noms propis: el compositor Penderecki; el violoncel·lista Janos Starker i el tenor Jaume Aragall. També s'aprofitarà per recordar la tasca dels anteriors directors titulars de l'OSB (Luis Remartínez i Philippe Bender) que tornaran a dirigir l'Orquestra en dos dels concerts programats. Serà una mostra d'agraïment a la seva tasca que, tal com assenyalà l'actual director titular, Salvador Brotons, ha col·laborat a augmentar l'afició musical a les Balears.

Precisament una obra de Brotons formarà part del programa del primer concert (14 d'octubre 1999). El segon, 18 de novembre, tindrà com a solista el violinista Smerald Spahiu. Amb el tercer concert (25 novembre) es commemorarà el 150è aniversari de la mort de Chopin i es comptarà amb la presència de la pianista Danyg Thai Son.

Fins el mes de setembre no es decidiran els preus dels abonaments, que en principi no s'espera que variïn massa respecte d'anteriors edicions. Potser, tal com assenyala l'administrador de la Fundació Pública de les Balears per a la Música, Mariano Isasi, s'estudiarà tornar a oferir preus més reduïts per als abonaments d'amfiteatre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.