algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
14°

Sospiten que Mallory no féu el cim de l'Everest

Els muntanyencs que trobaren el cos creuen que l'aventurer abandonà

Els muntanyencs que descobriren el cos de George Leigh Mallory al mont Everest digueren ahir que l'expedicionari anglès probablement no féu el cim de la muntanya més alta del món.

Anker i un altre membre de l'equip, David Hahn, tornaren a la capital del Nepal després de tres setmanes de recerca de la càmera Kodak de Mallory, el cos d'Irvine i altres evidències que provassin, o no, que els expedicionaris britànics foren els primers a fer el cim de l'anomenat «sostre del món».

El líder de l'expedició, Eric Simonson, un guia de muntanya d'Ashford (Washington), digué que l'equip havia trobat la càmera i el cos d'Irvine. L'expedició sorprengué tothom amb la troballa del cos, pefectament conservat, de Mallory a les faldes de l'Everest, només a 600 metres del cim. El descobriment obrí amb força el debat sobre si Mallory (i possiblement el seu jove company Irvine) podrien haver estat els primers a arribar fins al capdamunt de la muntanya, i ho haguessin fet 30 anys abans que Sir Edmund Hillary i el xerpa Tenzing Norgay ho aconseguissin el 1953.

L'equip mostrà als mitjans de comunicació altres objectes recollits a la muntanya com ara una carta manuscrita (de la qual no es facilità el contingut), les ulleres protectores de Mallory, un altímetre, un mocador de butxaca amb les inicials de Mallory, un ganivet de butxaca i una botella d'oxigen. Simonson digué que tornarien a cercar el cos d'Irvine i la càmera, però no donà més detalls.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.