nubes dispersas
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
16°

Artesania i cultura abandonen les aules i s'apoderen del passeig del Born

Inaugurada la IV trobada i mostra de tallers dels diferents centres culturals

Tothom estava molt feiner. Els cosidors eren sobre les taules, els didals, ganxets, pinzells, agulles i totes les eines eren a punt per començar la tasca. El passeig del Born esdevingué ahir horabaixa un gran espai d'artesans. Una trobada amigable, animada i el reflex de la feina realitzada durant el curs 98-99 a les aules dels centres culturals de diferents barriades. Havia de sortir brodat. Tots estaven reunits entorn a les taules de treball, conversant però sense perdre el punt. Aquesta és la IV mostra de tallers organitzada per l'Ajuntament de Palma.

Hi havia al llarg del passeig una activitat frenètica: tallers de brodats, randes, macramès, tall i confecció i vestits mallorquins. Una gran exposició de totes aquelles manualitats: estores, quadres, estovalles, i moltes més artesanies, que dia a dia han anat confeccionant en els tallers. Són un total de 13 centres culturals que han duit a terme 625 activitats i hi han participat 45.320 persones durant el 98.

Els centres culturals són espais on els ciutadans poden aprendre, conviure, intercanviar experiències, fer amics i participar-hi. Aquests són els tres objectius bàsics dels tallers. La gent que ahir va sortir a passejar es va trobar amb un passeig totalment canviat. Molts s'aturaven a contemplar la feina que hi duien a terme i els turistes estaven sorpresos, demanant si el que era a la vista es podia comprar. També s'hi varen poder veure tallers de ioga, taitxí, etc.

A un altre escenari, les Voltes, també hi bullia l'activitat i la música: tallers de guitarra, demostració de balls mallorquins i el vespre la festa es va completar amb una ballada popular a càrrec del grup Voramar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.