algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Breus

• TRASPÀS

Carlos Fuentes El fotògraf Carlos Fuentes Lemus, fill de l'escriptor Carlos Fuentes i de la periodista Silvia Lemus, morí dimecres a la nit a Jalisco, als 26 anys, a conseqüència de l'hemofilia que patia. Carlos Fuentes, nascut a París el 1973, havia estat des de ben petit afeccionat al dibuix, tot i que es desenvolupà principalment en la fotografia. L'any passat, Fuentes publicà Retratos en el tiempo, en què incloïa texts de son pare i fotografies preses entre 1988 i 1992 sobre els personatges més rellevants de les darreres dècades, entre ells Juan Goytisolo, García Márquez, Salman Rushdie i Günter Grass. Fuentes, que també havia desenvolupat activitat poètica, actualment estava preparant els seu primer film, Gall de brega, i enllestia detalls d'una exposició de pintura i de la publicació d'un poemari. DdB.

• EXPOSICIONS

Set segles fa Més de 10.000 persones han visitat l'exposició sobre el patrimoni de l'església pitïusa, Set segles fa, que s'inaugurà el passat 18 d'abril a l'església de Sant Domingo, Es Convent, a Dalt Vila. La mostra serà clausurada aquest cap de setmana pel president del Govern balear, Jaume Matas i l'anterior bisbe d'Eivissa, Javier Salinas Viñals. A l'acte participaran els cors de Shalom de Lleida, el cor de la Ciutat d'Eivissa i el cor del Conservatori d'Eivissa. L'exposició ha estat organitzada pel Consell Insular en col·laboració amb el bisbat de la diòcesi, i mostra el patrimoni religiós de les parròquies de les Pitiüses. EFE.

• ART

Dos nous quadres de Zurbarán al Prado El Museu del Prado acaba de presentar dos quadres del pintor espanyol Francisco de Zurbarán adquirits a subhasta de la sala Sotheby's, un dels quals és totalment inèdit. El primer d'ells, Crist crucificat, ingressà al Museu del Prado el 1996 i data de 1640. Ha pertangut a diferents col·leccions particulars tot i que no ha estat exposat anteriorment. El segon, Al·legoria de la Caritat, data de 1655 i va ser adquirit el 1997. Es tracta d'una obra totalment inèdita i mancada de bibliografia. EPR.

• PUBLICACIONS

Ordenen el tancament de la revista «CNR» El jutjat de Primera Instància número 13 de Madrid ha ordenat a Edicions Reunides S.A., del grup Zeta, el «cessament automàtic en l'edició i publicació» de la revista CNR, en considerar que realitza competència deslleial a la revista Quo, d'Hachette Filipacchi, per la seva gran semblança. El jutge encarregat del cas, César Rubio Marzo, estima que s'ha incorregut en competència deslleial en llançar al mercat la revista CNR aprofitant l'esforç i reputació alienes i crear confusió i risc d'associació en els consumidors finals. Segons una enquesta realitzada per Hachette Filipacchi, «la majoria dels enquestats confonien totes dues revistes». EPR.

• LITERATURA

Gran Premi «Qué Leer» Els escriptors Miguel Delibes per El hereje, en narrativa hispana, i Arundhati Roy, per El Déu de les coses petites, en narrativa estrangera, han resultat guanyadors de la primera edició del gran premi de lectors de la revista Qué leer. L'acte d'entrega del guardó tindrà lloc dia 12 a Valladolid, a causa de l'estat de salut de Miguel Delibes, que es troba convalescent d'una intervenció. Representarà Roy l'editor de la seva novel·la a Espanya, Jorge Herralde, d'Anagrama. El premi consistirà en una estatueta de José Luis Pascual. EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.