algo de nubes
  • Màx: 15.59°
  • Mín: 7.61°
15°

Oportunitat als joves en nom de Francisca Cuart

La feina pedagògica de la soprano serà homenatjada amb el I Concurs Internacional de Cant

69258
Els organitzadors durant la presentació a la Conselleria de Cultura. | P. Bota.

Estarà al nivell dels millors. I, el que és més important, obrirà les portes del món laboral a aquells que hi participin. És el Concurs Internacional de Cant «Francisca Cuart» que ahir es presentà a Palma i que tindrà lloc del 12 al 17 de febrer de l'any 2000. El concurs neix amb dos objectius molt clars: recordar l'artista Francisca Cuart i la seva vida musical d'intèrpret, mestra de cant i directora del Conservatori Professional de Música i Dansa de les Illes Balears i oferir als joves artistes que es volen dedicar al cant una ocasió per entrar en el món del treball que han escollit.

I és que a banda de destacats premis en metàl·lic, els guanyadors del concurs també rebran dues beques ofertes pel Club Rotary, consistents en dos viatges a Milà i l'assistència a un curs de perfeccionament en el famós teatre d'òpera de l'Scala, que s'atorgaran a dos finalistes a proposta del jurat. Els guanyadors dels primers premis seran convidats, també, a participar en la següent Temporada d'Òpera del Teatre Principal.

Daniele Rubboli, director artístic del Teatre Rosetum-Puccini de Milà, destacà de forma especial aquest aspecte durant la presentació del concurs. «Francisca Cuart fou una gran cantant i ensenyant, és molt bell que per recordar-la es faci un concurs que crec que s'ha fet molt ben fet. Perquè de concursos n'hi ha molts, però n'hi ha molts de dolents que només serveixen a aquells que els organitzen. Aquest servirà als joves cantants, és una porta oberta al món laboral», comenta Rubboli. Per donar una idea de la qualitat que s'ha cercat en aquest concurs, que tendrà una periodicitat bianual, el director artístic de la prova i relacions públiques de la Temporada d'Òpera del Teatre Principal, Armando García, destacà que la presidenta del jurat serà Renata Scotto, «un nom mític».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.