algo de nubes
  • Màx: 18.45°
  • Mín: 13.93°
18°

Joan Pera: «No crec que es torni a donar mai el cas de 'La extraña pareja'»

Després de 5 anys a Barcelona, arriba a l'Auditòrium del 30 al 16 de maig

La bogeria de La extraña pareja, perquè més que una obra de teatre és un veritable fenomen social, arriba a Palma divendres que ve. Tenint en compte els precedents, entrades exhaurides per allà on passa, no val a badar. Joan Pera, el coprotagonista de l'obra amb Paco Morán, parlà amb Diari de Balears sobre l'èxit, el present i el futur d'aquesta parella especial.

"Tancau la paradeta després de cinc anys, però podríeu continuar un temps més...
"Podríem durar tota la vida, cinc anys més. Mai no hem deixat de tenir gent. Però tot té un principi i una fi, i ens fa molt il·lusió venir a Mallorca. Per nosaltres són com unes vacances, teniu un país meravellós.

"Tenint en compte que l'obra l'han vista un milió de persones, se sospita que la gent repeteix, és així?
"Sí, hi ha molta gent que repeteix. Hi ha gent que va venir fa cinc anys amb el fill que en tenia set i han repetit quan ja en té dotze.

"Això impressiona. 
"Una mica. A més, també hem tingut molta gent que venia per primera vegada al teatre.

"Però cinc anys fent el mateix, no cansa?
"El moment més cansat és abans de la funció, quan veus que fa aquest sol i tu ets al teatre i et fa mandra. Però quan comença la funció i sortim a escena, sempre ens ho passam molt bé.

"Fins i tot heu d'aturar perquè us entren les rialles...
"Sí, intentam sorprendre'ls, dir de diferent manera ma el guió, i quan ho aconseguim és quan el riure que se'ns escapa.

"La relació personal s'enforteix?
"Jo crec que ser dalt de l'escena enforteix. Nosaltres abans de començar a fer aquesta obra no ens coneixíem de res, només com a espectadors o per haver coincidit algun cop. No teníem tampoc esperances de treballar junts. Quan vàrem començar amb La extraña pareja teníem fins i tot un cert recel, fins que la cosa començà a funcionar i ha estat un gaudi extraordinari.

"Heu acabat sent amics, doncs. 
"Ens apreciem molt. Hem viscut junts un èxit extraordinari, en plena maduresa. A més, hem aconseguit tenir una bona relació d'amistat i veïnatge ja que sense saber-ho, vivíem molt a la vora.

"Aquesta bona química entre tots dos ha estat part fonamental de l'èxit de l'obra? 
"Ha estat molt important. Si haguéssim estat enfadats, si no ens haguéssim entès, hauria plegat, perquè no val la pena. Hi ha una entente a tres parts: Paco Morán, Joan Pera i el públic. Aquesta bona concòrdia ens ha permès anar tirant, sense notar que fa tant de temps que estam junts.

"És que, cinc anys són molts... 
"I a tot arreu on ens la demanen volen més dies. L'anuncien dos i a les dues hores ja telefonen demanant-ne més.

"Com es compagina feina diària al teatre amb una altra tasca tan reconeguda com la del doblatge (Joan Pera és la veu, entre d'altres, de Woody Allen). 
"Si no hi ha pressa, les pel·lícules sempre les volen d'avui per demà, m'organitzo, però és complicat.

"Es trobà a faltar la vostra veu a Antz. La formiga de Woody Allen no quedava completa. No va ser possible fer el doblatge? 
"No. La varen doblar des de Madrid i no varen donar importància a aquest fet.

"I després de La extraña pareja, La jaula de las locas també durarà cinc anys? 
"Aquesta nova comèdia ha despertat una gran expectació. No sabem què durarà, si no dura cinc anys no passarà res. No crec que es torni a produir mai el cas de La extraña pareja. Paco i altra gent ja treballen en La jaula..., però jo no vull començar fins que no acabi del tot La extraña pareja.

"I això quan serà?
"Tenim funcions programades fins els mesos d'octubre i novembre, quan ja començarem els assaigs de La jaula de las locas, que s'estrenarà abans de Nadal. Serà una mica de bojos.

"I sempre amb la comèdia?
"Tota la vida hem fet això, aquest tipus d'humor. I la gent és tan feliç quan acaba la representació...

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.