cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.39°

L'escultura per a la Universíada de Betty Gold ja s'ha instal·lat a Palma

L'obra de l'artista, constituïda per tres peces, està inspirada en el toreig

84008
L'artista viatjà a Palma per instal·lar la seva peça. | J.Torres.

Una nova escultura, la creada per l'artista nord-americana Betty Gold, s'afegí ahir al conjunt de devers una quinzena que, progressivament, s'han anat instal·lant per Palma. La peça, inspirada en l'art del toreig, reprodueix el moviment de la capa del torero amb tres peces d'acer.

L'obra de Betty Gold, Tirón I, és la primera d'una nova sèrie d'escultures que l'artista dedicarà al món del toreig, concretament al moviment de la capa. En aquesta, Gold concentra la passió que sent pel món llatí, especialment pels toros, als quals és confessa molt afeccionada, fins al punt d'estudiar-ne la història i documentar-se'n exhaustivament.

Com és característic a la seva obra, les peces que integren aquesta escultura són planxes rectangulars que han estat plegades, retallades o manipulades fins a prendre la forma definitiva. El resultat és una peça marcadament angulosa, que resulta molt acord amb l'espai on ha estat destinada, just al final del la plaça de la Feixina, al peu d'una de les cantonades del baluard de Sant Pere.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.