algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
14°

Breus

• PUBLICACIONS

Nova col·lecció de consulta d'Alianza Alianza Editorial ha llançat una nova col·lecció de consulta sobre Conceptos Fundamentales que, en format «butxaca», intentarà apropar al lector matèries com la filosofia, la història, la sociologia, la política o la psicologia. La col·lecció, apareguda a Alianza Editorial Herramientas, pretén resoldre les terminologies bàsiques que es pot trobar el lector en camps com l'antropologia, l'art, l'economia, l'educació o la química. Entre els primers títols apareguts a Conceptos Fundamentales es troba el dedicat a la psicologia, realitzat per Juan García Madruga, catedràtic de psicologia evolutiva de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.EFE.

• NOVEL·LA

Literatura infantil Res millor que l'enfrontament entre dos mags per encarnar l'eterna lluita del bé contra el mal, lluita que l'escriptora britànica Joanne K.Rowling recrea a Harry Potter y la piedra filosofal, primera d'una sèrie de set números dedicada al públic infantil i juvenil que du venuts quasi un milió d'exemplars en tot el món. «Harry Potter "va dir l'escriptora" és un nin orfe que viu amb els seus oncles, un matrimoni avorrit i sense horitzonts vitals, i amb el seu cosí, un nin aviciat que no el deixa viure; Harry, en definitiva, no és feliç». EFE.

Sobre la guerra del Marroc El desastre d'Annual, en el qual l'Exèrcit espanyol va perdre milers de soldats l'any 1921 durant la seva lluita contra els rifenys del Marroc, va ser conseqüència, en part, del «menyspreu a l'enemic» per part d'una tropa mal dotada, manifestà Juan Pando, autor d'Historia secreta de Annual. El llibre, que va per la tercera edició, reuneix les investigacions realitzades durant vuit anys per Juan Pando en torn al desastre que va suposar, per a l'Exèrcit espanyol destacat a Marrocs, l'avanç sobre la zona d'Annual ordenat pel general Silvestre l'1 de juny de 1921. Va contribuir també al desastre, en opinió de Pando, «la falta d'idees clares sobre l'ocupació colonial, el nul respecte als drets dels indígenes i el desconeixement de la pròpia debilitat», així com a la «corrupció i prevaricació d'unes dotzenes de militars», que, segons va dir, «varen arribar a vendre a l'enemic fins els cartutxs». EFE.

• PERSONATGES

Augusto Roa i el compromís L'escriptor coherent amb els seus principis que regeixen la seva vida, el paraguaià Augusto Roa Bastos va dir ahir que «no es pot fugir del compromís, perquè encara el que escriu contra ell s'està comprometent amb alguna cosa». «El compromís és elementalment la relació de l'home amb el seu entorn i aquest no és generalment tranquil per a ningú, i menys per a l'escriptor que ha d'utilitzar les seves condicions de receptivitat davant un món generalment mal construït encara», va afirmar el novel·lista. EFE.

• INSTITUCIONS

Comissió de Lectura de Barcelona Avui es constituirà la Comissió de Lectura Pública de Barcelona que té com a funció assistir i assessorar l'Ajuntament en matèria de lectura pública, tant pel que fa a equipaments com a iniciatives per promoure la lectura. La creació d'aquesta comissió, la primera d'aquest tipus que es constitueix a Catalunya, és prevista a la Llei de biblioteques de la Generalitat. Concretament, aquesta comissió proposarà equipaments o serveis que siguin necessaris a la ciutat, analitzarà com estimular l'ús de les biblioteques, així com la participació dels diferents agents vinculats amb la lectura pública. E.P.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.